Kurs dla Kucharzy

Loading Map....

Data
08/05/2017 - 12/05/2017
9:00 am - 4:00 pm

Lokalizacja
Krakowska Szkoła Restauratorów

Cena:
1240,00 PLN


Kurs dla Kucharzy, pozwala zdobyć i opanować wiedzę oraz umiejętności potrzebne do pracy w kuchni. Program kursu podzielony jest na dwie części. Pierwsza z nich to multimedialne szkolenie teoretyczne zawierające tematykę organizacji pracy na kuchni, BHP, GMP, GHP elementy systemu HACCP i inne niezbędne elementy związane ze sztuką kucharską.

Część praktyczna składa się z ćwiczeń pozwalających opanować technologię przygotowania potraw ciepłych i zimnych /przystawki, zupy, dania, główne, desery/ zarówno klasycznych jak i kuchni fusion wykorzystując różne techniki obróbki termicznej. Program został przygotowany w sposób umożliwiający samodzielną pracę na stanowisku kucharza. W trakcie zajęć praktycznych pracujemy na następujących rodzajach mięs oraz wyrobach mącznych: ryby, owoce morza, drób, wieprzowina, cielęcina, wołowina, dziczyzna, makarony, pierogi i inne.

Zajęcia odbywają się na terenie KSR oraz profesjonalnej kuchni  posiadającej odpowiedni sprzęt techniczny. Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych Mistrzów Kucharskich. Kurs trwa 46 godzin szkoleniowych. Zawiera multimedialną projekcję teoretyczną oraz praktyczne zdobywanie doświadczenia i poszerzanie wiedzy.

Więcej informacji i program kursu znajdą Państwo w zakładce kursy/szkolenia.




Formularz kontaktowy

Imię, Nazwisko

E-mail

Wiadomość

captcha