Kurs Cukierniczy II-go stopnia

Zajęcia odbywają się na terenie KSR. Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych Mistrzów Cukiernictwa. Kurs trwa 30 godzin szkoleniowych. Zawiera multimedialną projekcję teoretyczną oraz praktyczne zdobywanie doświadczenia i poszerzanie wiedzy.

Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo dwa certyfikaty potwierdzające udział w Kursie dla Cukierników w języku polskim i angielskim akredytowane przez Małopolskiego Kuratora Oświaty oraz zaświadczenie o ukończeniu kursu.

Nasi kursanci otrzymują na zajęciach skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie.

Dodatkowo również kursanci otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs w Krakowskiej Szkole Restauratorów.

 

KURS CUKIERNICZY II-go stopnia

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:30

Ilość godzin szkoleniowych: 30

Program kursu:

– Przygotowywanie tortów, wykonywanie dekoracji oraz figurek

– Kremy angielskie i ich aromatyzowane zioła, przyprawy niecodzienne

– Masa marcepanowa/ticino

– Czekolada – zdobienia

– Karmel – zdobienia

– Ciastka, ciasta i desery bezglutenowe

– Pierniki, pierniczki, keksy

– Serniki

Tapioka i jej zastosowanie

– Ziemie piaski kruszonki chrunche

– Różne smaki ciasta cygaretkowego

– Słone i słodkie makaroniki

– Creme brulle w różnych odsłonach

– Desery molekularne

– Granity sorbety

-Niecodzienne lody

Koszt szkolenia wynosi 1100 PLN płatne gotówką lub przelewem na nr konta:
mBank 69 1140 2004 0000 3102 4576 6420

W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zadatku w wysokości 300 PLN na powyższy numer rachunku bankowego.

Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

Termin Kurs/szkolenie Ilość godzin Cena
05/07/2017 - 07/07/2017 Kurs Cukierniczy II-go stopnia
Krakowska Szkoła Restauratorów, Kraków
30 1100,00 PLN

Zarejestruj się na kurs




Formularz kontaktowy

Imię, Nazwisko

E-mail

Wiadomość

captcha