Kurs Kelnerski ekstra serwis – poziom Mistrzowski

Kurs kelnerski – ekstra serwis – poziom mistrzowski pozwala zdobyć i opanować wiedzę oraz umiejętności potrzebne do przygotowania i serwowania potraw przy Gościu.

Pierwsza część szkolenia – teoretyczna zawiera tematykę zasad nakrywania, rodzajów serwisu, zasad doboru trunków do dań, komponowania profesjonalnego menu specjalistycznego sprzętu i nomenklatury kelnerskiej.

Część praktyczna składa się z ćwiczeń pozwalających opanować technologię tranżerowania mięs, serwisu nietypowych potraw, filetowania ryb i owoców oraz flambirowania potraw.

Zapewniamy profesjonalny, wysokiej jakości sprzęt restauracyjno – kelnerski oraz doświadczonego trenera. Kurs trwa 18 godzin szkoleniowych, jest realizowany w dwa następujące po sobie dni.

Ilość godzin szkoleniowych: 18 / 2 dni

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:00

Cena: 890 zł

Po ukończeniu kursu słuchacze otrzymają dwa certyfikaty potwierdzające udział w szkoleniu: Kurs kelnerski – ekstra serwis – poziom mistrzowski /w języku polskim i angielskim/.

Program kursu:

I Dzień:

1. Przygotowanie zastawy stołowej do podania dań

2. Rodzaje serwisów ich zastosowanie oraz profesjonalne wykorzystanie

serwis niemiecki, francuski, angielski, rosyjski

TRANŻEROWANIE:

– sprzęt do tranżerowania: noże, deski, uchwyty, sprzęt specjalistyczny

Tranżerowanie mięs, serwis i dekoracja

cielęcina:

gicz cielęca z kością lub żebra cielęce

jagnięcina:

kotleciki jagnięce lub udziec jagnięcy

drób:

kurczę faszerowane

SERWIS:

owoce morza:

homar, ostryga, krewetka, inne

mięczaki:

ślimaki

SERY:

Prawidłowe przygotowanie deski serów:

– prawidłowe krojenie i serwis różnych gatunków: camembert, brie, roquefort, gruyere

II Dzień:

FILETOWANIE: sprzęt do filetowania: /sztućce, deski, sprzęt specjalistyczny/

1. Filetowanie ryb, serwis i dekoracja

– filetowanie ryb

/pstrąg gotowany, dorsz, dorada lub makrela/

2. Filetowanie owoców

– ananas, melon, banan, jabłko, grapefruit, kiwi

FLAMBIROWANIE: sprzęt do flambirowania: /wózek, naczynia, sprzęt specjalistyczny/

MENU:

steak wołowy – różne formy wysmażenia

wątróbka z calvadosem i jabłkami

krewetki w białym winie z czosnkiem i oliwą

Crepes Suzette – francuskie naleśniki

Truskawki lub banan flambirowane

 

Realizacja kursu nastąpi dla grupy min. 4 osób. Koszt kursu wynosi 890 PLN płatne przelewem na numer konta: mBank 69 1140 2004 0000 3102 4576 6420 lub gotówką w sekretariacie KSR. W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zaliczki w wysokości 300 PLN. Istnieje możliwość płatności ratalnej po wcześniejszym uzgodnieniu z KSR.

Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

Brak kursów/warsztatów

Zarejestruj się na kurs




Formularz kontaktowy

Imię, Nazwisko

E-mail

Wiadomość

captcha