Kurs Restaurator – Inwestor Gastronomii

Szanowni Państwo Krakowska Szkoła Restauratorów w trakcie swojego ponad dziesięcioletniego funkcjonowania na rynku współpracowała i współpracuje z inwestorami branży restauracyjnej, hotelarskiej, kawiarnianej i pokrewnej na terenie całego kraju. Pomogliśmy otworzyć, uruchomić liczne obiekty. Współpraca ta przebiegała i przebiega na różnych poziomach zaangażowania od działań projektowych do stworzenia menu i oferty, czy na szkoleniach dla personelu kończąc. Cechuje nas długie doświadczenie oraz bieżące realizacje obiektów w całym kraju. Poniżej przedstawiamy pierwszy w Polsce kurs profesjonalnie przygotowujący do otwarcia i prowadzenia biznesu w branży HoReCa – /hotele, restauracje, catering/. Kurs ten jest aktualizowany pod względem stanów prawnych oraz wszelkich nowości branżowych pojawiających się na rynku.

W trakcie kursu odpowiadamy na wszelkie zadane przez Państwa pytania, jak również możemy zorganizować dodatkowe spotkanie ze specjalistą z danej dziedziny bez ponoszenia kosztów. Prosimy o zgłaszanie istotnych dla Państwa zagadnień przed kursem, co ułatwi organizację zajęć.

Nasi kursanci otrzymują na zajęciach skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie oraz pozostajemy do Państwa dyspozycji po zakończonym szkoleniu doradzając i odpowiadając na wszelkie pytania związane z gastronomią.

Po ukończeniu kursu otrzymują Państwo dwa certyfikaty potwierdzające udział w kursie Inwestor Gastronomii /w języku polskim i angielskim/  oraz zaświadczenie z wyszczególnieniem tematów, godzin.

Dodatkowo kursanci otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs w Krakowskiej Szkole Restauratorów.

Krakowska Szkoła Restauratorów jako jedna z nielicznych jednostek posiada Akredytację Kuratorium Oświaty. Jest to jedyny prawny wyznacznik jakościowy dla kursów na terenie Rzeczpospolitej Polskiej.

Program został opracowany przez zespół osób zajmujących się na co dzień profesjonalną pracą związaną z otwieraniem nowych obiektów restauracyjnych i hotelarskich.

Ilość godzin szkoleniowych: 30 / 3 dni

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:30

  • Zapewniamy catering w postaci kawy, herbaty oraz słodkiej przekąski
  • Zapewniamy lunch w trakcie kursu

Program kursu:

1. Wymogi prawne dla lokali gastronomicznych – jakich obiektów szukać
2. Plan budowy – jak przygotować kolejność prac remontowych, od architekta do odbioru
3. Pomysł na biznes – targetowanie klientów, oferta dostosowana do konkretnej grupy odbiorców
4. Wybór miejsca na biznes – co decyduje o sukcesie
5. Organizacja pracy kuchni, sali i baru
6. Profesjonalne przygotowanie karty menu
7. Przygotowanie i analiza food cost
8. Wstępne budżetowanie inwestycji – teoretyczne określenie poziomu obrotów i zysków obiektu
9. Czynności związane z odbiorem obiektu – Inspektorat Sanitarny, Nadzór Budowlany, Konserwator Zabytków
10. Sprzęty ciężkie, kuchnia, sala i bar gdzie i co kupić
11. Sprzęty drobne, kuchnia sala i bar – gdzie, co kupić
12. Poszukiwanie pracowników – jak to zrobić w dobie braku personelu

Koszt kursu wynosi 3000 PLN za osobę. PROMOCJA: udział dwóch osób w cenie jednej

Istnieje możliwość realizacji zajęć indywidualnych, w dogodnym terminie w cenie 4500 PLN

W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zadatku w wysokości 500 PLN na poniższy numer rachunku bankowego.

Numer konta:
mBank 69 1140 2004 0000 3102 4576 6420

Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

Brak kursów/warsztatów

Zarejestruj się na kurs




Formularz kontaktowy

Imię, Nazwisko

E-mail

Wiadomość

captcha