Szkolenie HACCP

Mamy przyjemność przedstawić Państwu ofertę szkolenia związaną z zagadnieniami GHP, GMP, HACCP. Kurs ten jest przygotowany z myślą o wysokim poziomie usług świadczonych przez Państwa restauracje i hotele.

Zarządzanie jakością w ostatnich latach jest istotnym elementem w gastronomii, z którym spotyka się praktycznie każde przedsiębiorstwo. Tematyka szkolenia opiera się na wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności stosowanej w produkcji lub obrocie żywnością ze szczególnym uwzględnieniem zasad systemu HACCP.

Zajęcia z tego zakresu są prowadzone przez audytorów wewnętrznych i zewnętrznych systemu HACCP, osoby mające na co dzień styczność z tym tematem.

Szkolenie uwzględnia aktualnie obowiązujące przepisy prawne.

Ilość godzin szkoleniowych: 9 / 1 dzień

Prowadzący m.in.: Anna Kaniszewska, Piotr Kulawik

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:00

Cena: 490 zł

Po ukończeniu szkolenia otrzymują Państwo dwa certyfikaty potwierdzające udział w szkoleniu /w języku polskim i angielskim/ – bez dodatkowych opłat.

W trakcie kursu odpowiadamy na wszelkie zadane przez Państwa pytania.

Nasi kursanci otrzymują na zajęciach skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie oraz pozostajemy do Państwa dyspozycji po zakończonym szkoleniu doradzając i odpowiadając na wszelkie pytania związane z gastronomią.

Dodatkowo kursanci otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs w Krakowskiej Szkole Restauratorów.

Program kursu:

  • Wprowadzenie do nauki o jakości.
  • Prawidłowość działań związanych z wdrażaniem zasad systemu HACCP.
  • Dokumentacja dotycząca realizacji wewnętrznych systemów kontroli.
  • Przestrzeganie zasad dobrej praktyki higienicznej GHP i dobrej praktyki produkcyjnej GMP w tym parametrów stosowanych procesów technologicznych.
  • Ocena prawidłowości i aktualności opisów produktów, schematów technologicznych.
  • Warunki i sposób wprowadzania żywności do obrotu w tym przechowywanie i transport.
  • Przeprowadzanie analizy zagrożeń z uwzględnieniem zagrożeń biologicznych, w tym mikrobiologicznych, fizycznych i chemicznych oraz metod ich kontroli.
  • Sposób identyfikacji krytycznych punktów kontroli.
  • Ocena poprawności przyjętego sposobu monitorowania parametrów.
  • Ocena planu systemu HACCP i poprawności dokumentacji operacyjnej.
  • Sposób weryfikacji i aktualizacji systemu HACCP audyt systemu – rola audytu wewnętrznego, prawa i obowiązki audytorów wewnętrznych.
  • System zarządzania środowiskowego, zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy.

Koszt szkolenia wynosi 490 PLN płatne gotówką lub przelewem na nr konta:
mBank 69 1140 2004 0000 3102 4576 6420

W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zadatku w wysokości 200 PLN na powyższy numer rachunku bankowego. Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

Brak kursów/warsztatów

Zarejestruj się na kurs




Formularz kontaktowy

Imię, Nazwisko

E-mail

Wiadomość

captcha