0

Koszyk

Cheviche z pstrąga z salsą avocado

By 27 października 2020Profesjonalne przepisy

Cheviche z pstrąga z salsą avocado

Przepis na Cheviche

Składniki

pstrąg 5 szt.
whisky 40ml
avocado 5 szt.
szczypiorek
cukinia 400g
pomidory 300g
bazylia 1 szt.
kolendra świeża 1szt.
papryka chili 50g
czerwona cebula
limonka 5 szt.
oliwa truflowa 50 ml
dekoracja
jajko 1 szt.
mąka 0,1 kg
mleko 50ml
kurkuma szczypta
olej 500ml

Przygotowanie

Pstrąga oczyścić, filetować, odciąć skórę, pokroić w grubą kostkę, pomidory filetowane pokroić w kostkę, wymieszać ze szczypiorkiem, kolendrą i whisky, doprawić do smaku.
Z avocado, reszty pomidorów, czerwonej cebuli, oliwy truflowej i chili sporządzić salsę, podawać z grillowanymi cukiniami.
Sporządzić gęste ciasto naleśnikowe, dodać kurkumę, smażyć wzorki na głębokim tłuszczu.