Cheviche z pstrąga z salsą avocado
Przepis na Cheviche
Składniki
pstrąg 5 szt.
whisky 40ml
avocado 5 szt.
szczypiorek
cukinia 400g
pomidory 300g
bazylia 1 szt.
kolendra świeża 1szt.
papryka chili 50g
czerwona cebula
limonka 5 szt.
oliwa truflowa 50 ml
dekoracja
jajko 1 szt.
mąka 0,1 kg
mleko 50ml
kurkuma szczypta
olej 500ml
Przygotowanie
Pstrąga oczyścić, filetować, odciąć skórę, pokroić w grubą kostkę, pomidory filetowane pokroić w kostkę, wymieszać ze szczypiorkiem, kolendrą i whisky, doprawić do smaku.
Z avocado, reszty pomidorów, czerwonej cebuli, oliwy truflowej i chili sporządzić salsę, podawać z grillowanymi cukiniami.
Sporządzić gęste ciasto naleśnikowe, dodać kurkumę, smażyć wzorki na głębokim tłuszczu.