0

Koszyk

Mozzarella zapiekana ze świeżym szpinakiem w chrupiącej tortilli

By 27 października 2020Profesjonalne przepisy

Mozzarella zapiekana ze świeżym szpinakiem w chrupiącej tortilli

Przepis na zapiekaną mozarellę

Składniki

tortilla 10 szt.
pomidory 600g
czosnek 200g
mozzarella 500g
świeży szpinak 600g
śmietana 30% 500ml
seler korzeń 200g
biała cebula 300g
sól, pieprz
ser kozi 100g
wino białe wytrawne 150ml
bazylia świeża 1 szt.
masło 150g

Przygotowanie

Z czosnku,cebuli, selera, sera koziego, wina, masła i śmietany sporządzić sos, podawać z filetowanym pokrojonym w kostkę pomidorem, szpinak podsmażyć, odcedzić, wymieszać z filetowanym pomidorem i mozzarellą krojonymi w kostkę, tortille owinąć wokół farszu, zapiekać z mozzarellą, dekorować bazylią.