0

Koszyk

Tatar z łososia z sosem orzechowo – kokosowym

By 27 października 2020Profesjonalne przepisy

Tatar z łososia z sosem orzechowo – kokosowym

Przepis na tatar z łososia

Składniki

łosoś surowy 1200g
imbir marynowany 50g
jajka 5 szt.
olej 100ml
musztarda
szczypiorek 1 szt.
ogórek szklarniowy 100g
cytryna 5 szt.
sól, pieprz
masło orzechowe 250g
śmietana kremowa 250g
mleko kokosowe 100g
miód 100g
tymianek świeży 1 szt.
grissini 50g

Przygotowanie

Łososia oczyścić posiekać, wymieszać z posiekanymi ogórkami, cebulą, szczypiorkiem, solą, pieprzem, cytryną i sporządzonym majonezie miodowym.
Mleko kokosowe rozpuścić z masłem orzechowym i śmietaną, dodać sok z cytryny, sól, pieprz i w razie czego miód, dekorować świeżymi ziołami, podawać z grissini.