Kuchnia azjatycka

Plan i szczegóły szkolenia:

Jednodniowy warsztat – kuchnia azjatycka jest przeznaczony dla wszystkich pasjonatów gotowania.

Warsztat składa się z ćwiczeń praktycznych.

Zajęcia odbywają się w profesjonalnej sali szkoleniowej.

Po ukończeniu warsztatu słuchacze otrzymują dwa certyfikaty potwierdzające udział w zajęciach /w języku polskim i angielskim/ – bez dodatkowych opłat za tłumaczenie.

Dodatkowo również kursanci otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs w Krakowskiej Szkole Restauratorów.

Program

Pre-test

  1. Zarys historii kuchni chińskiej i wietnamskiej
  2. Nauka siekania warzyw w stylu azjatyckim – drobne kawałki
  3. Praca na WOKu – krótki czas smażenia i wysoka temperatura
  4. Dania z wołowiny, drobiu, cielęciny
  5. Dania podawane na gorących półmiskach
  6. Klasyczne sajgonki mięsne i warzywne
  7. Klasyczne sosy /słodko kwaśny, ostrygowy, pikantny/
  8. Zupy wschodnie oparte o bulion m.in. Won Ton
  9. Desery azjatyckie

Post-test

Ilość godzin szkoleniowych: 8 / 1 dzień

Godziny zajęć: 09:00-16:15

Prowadzący m.in. Paweł Wojtyga

Metody nauki

ćwiczenia praktyczne,praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają.

Wymagania dotyczące udziału w kursie

Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum podstawowe

Cele kształcenia

Absolwent szkolenia będzie potrafił siekać warzywa w stylu azjatyckim oraz pracować na WOKu. Pozna między innymi dania z wołowiny czy cięlęciny. Będzie potrafił przygotować desery azjatyckie.

Efekty uczenia się

Absolwent szkolenia potrafi siekać warzywa w stylu azjatyckim oraz pracować na WOKu. Zna między innymi dania z wołowiny czy cięlęciny.  Potrafi przygotować desery azjatyckie.