Kuchnia molekularna

Plan i szczegóły szkolenia:

Jednodniowy warsztat – kuchnia molekularna jest przeznaczony dla wszystkich pasjonatów nowoczesnego gotowania. Celem jest otrzymanie czystych smaków, nietypowymi sposobami i niekiedy w bardzo zaskakujących zestawieniach.

Warsztat składa się z ćwiczeń praktycznych pozwalających opanować technikę przygotowywania ciekawych dań, które oczarują Gościa.

Zajęcia odbywają się w profesjonalnej sali szkoleniowej.

Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo dwa certyfikaty Krakowskiej Szkoły Restauratorów rozpoznawalne na terenie całego kraju jak również za granicą potwierdzające udział w warsztacie kuchni molekularnej, w języku polskim i angielskim, honorowane na terenie całej UE.

Dodatkowo również kursanci otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs w Krakowskiej Szkole Restauratorów.

Program

Pre-test

  1. Omówienie produktów i technik używanych w kuchni molekularnej
  2. Różne techniki pracy m.in.: vacum, sous-vide, pianki, żele, syfony, kwiaty jadalne i inne.

Post-test

Wszelkie niezbędne produkty – bez ograniczeń.

Zajęcia odbywają się w godzinach: 09:00-16:15

Ilość godzin szkoleniowych: 8/1 dzień

Prowadzący m.in. Paweł Wojtyga, Piotr Ślusarz

Metody nauki

Wykłady, ćwiczenia praktyczne, filmy, zdjęcia, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają. Zajęcia teoretyczne prowadzone będą w oparciu o przygotowaną prezentację multimedialną.

Wymagania dotyczące udziału w kursie

Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum podstawowe.

Cele kształcenia

Absolwent szkolenia będzie znał produkty i techniki używane w kuchni molekularnej  oraz będzie potrafił z nich korzystać m.in.: vacum,  sous-vide, pianki, żele, syfony, kwiaty jadalne i inne.

Efekty uczenia się

Absolwent szkolenia zna produkty i techniki używane w kuchni molekularnej oraz potrafi z nich korzystać m.in.: vacum,  sous-vide, pianki, żele, syfony, kwiaty jadalne i inne.

29 Kwiecień

Kuchnia molekularna

29 kwietnia 2018 Gdyńska 31, Kraków, Polska 590.00 Dostępne miejsca
Zapisz się
22 Lipiec

Kuchnia molekularna

22 lipca 2018 Gdyńska 31, Kraków, Polska 590.00 Dostępne miejsca
Zapisz się
26 Sierpień

Kuchnia molekularna

26 sierpnia 2018 Gdyńska 31, Kraków, Polska 590.00 Dostępne miejsca
Zapisz się