Kuchnia molekularna

Jednodniowy warsztat – kuchnia molekularna jest przeznaczony dla wszystkich pasjonatów nowoczesnego gotowania. Celem jest otrzymanie czystych smaków, nietypowymi sposobami i niekiedy w bardzo zaskakujących zestawieniach.

Warsztat składa się z ćwiczeń praktycznych pozwalających opanować technikę przygotowywania ciekawych dań, które oczarują Gościa.

Warsztaty kuchni molekularnej

Zajęcia odbywają się w profesjonalnej sali szkoleniowej.

Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo dwa certyfikaty KSR rozpoznawalne na terenie całego kraju jak również za granicą potwierdzające udział w warsztacie kuchni molekularnej, w języku polskim i angielskim, honorowane na terenie całej UE.

Dodatkowo również kursanci otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs w KSR.

Grafik szkoleń

Wybierz i zarezerwuj szkolenie

Program szkolenia “Kuchnia molekularna”

Pre-test

  1. Zarys historii kuchni molekularnej
  2. Techniki Sous Vide –  wolne gotowanie
  3. Dekonstrukcja – nowoczesne formy klasycznych dań
  4. Ciekły azot i suchy lód – zastosowanie chłodzenia w przygotowywaniu dań
  5. Emulgacja – łączenie substancji niejednorodnych
  6. Zagęszczanie – sosy, zawiesiny, wykorzystanie m.in. ksantyny, maltodekstryny
  7. Sferyfikacja – przygotowanie kawioru warzywnego
  8. Żelowanie – galaretki wykorzystanie m.in. agaru czy pektyny

Post-test

Kup szkolenie online:

30 Listopad - 04 Grudzień

Kurs Szef Kuchni

30 listopada 20204 grudnia 2020 2,190.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Manager-Zarządzanie-Inwestor
Zapisz się
04 Grudzień

Warsztaty kulinarne z Szefem Kuchni SZKOLENIE ONLINE

4 grudnia 2020 49.00 40.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Kursy i szkolenia, ONLINE
Zapisz się
07 - 11Grudzień

Kurs Szef Kuchni

7 grudnia 202011 grudnia 2020 2,190.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Manager-Zarządzanie-Inwestor
Zapisz się
11 Grudzień

Warsztaty kulinarne z Szefem Kuchni SZKOLENIE ONLINE

11 grudnia 2020 49.00 40.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Kursy i szkolenia, ONLINE
Zapisz się
14 - 18Grudzień

Kurs Szef Kuchni

14 grudnia 202018 grudnia 2020 2,190.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Manager-Zarządzanie-Inwestor
Zapisz się
18 Grudzień

Warsztaty kulinarne z Szefem Kuchni SZKOLENIE ONLINE

18 grudnia 2020 49.00 40.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Kursy i szkolenia, ONLINE
Zapisz się
21 - 25Grudzień

Kurs Szef Kuchni

21 grudnia 202025 grudnia 2020 2,190.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Manager-Zarządzanie-Inwestor
Zapisz się
25 Grudzień

Warsztaty kulinarne z Szefem Kuchni SZKOLENIE ONLINE

25 grudnia 2020 49.00 40.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Kursy i szkolenia, ONLINE
Zapisz się
28 Grudzień - 01 Styczeń

Kurs Szef Kuchni

28 grudnia 20201 stycznia 2021 2,190.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Manager-Zarządzanie-Inwestor
Zapisz się
01 Styczeń

Warsztaty kulinarne z Szefem Kuchni SZKOLENIE ONLINE

1 stycznia 2021 49.00 40.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Kursy i szkolenia, ONLINE
Zapisz się

Wszelkie niezbędne produkty – bez ograniczeń.

Zajęcia odbywają się w godzinach: 09:00-16:15

Ilość godzin szkoleniowych: 8/1 dzień

Metody nauki

Ćwiczenia praktyczne, demonstracje, praca w grupach, studia przypadków, dyskusje, demonstracje, filmy, zdjęcia, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają. Zajęcia teoretyczne prowadzone będą w oparciu o przygotowaną prezentację multimedialną.

Wymagania dotyczące udziału w kursie

Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum średnie.

Cele kształcenia

bsolwent warsztatów będzie znał technikę Sous Vide. Będzie potrafił wykorzystać ciekły azot oraz suchy lód w przygotowywaniu dań. Ponad to nie będą mu obce techniki: emulgacja, zagęszczanie, sferyfikacja oraz żelowanie.

Efekty uczenia się

Absolwent warsztatów zna technikę Sous Vide. Potrafi wykorzystać ciekły azot oraz suchy lód w przygotowywaniu dań. Ponad to nie są mu obce techniki: emulgacja, zagęszczanie, sferyfikacja oraz żelowanie.

Aktualne zapisy na warsztaty kuchni molekularnej

Terminy kursów

Chcesz zamieścić tu swój kurs jako firma szkoleniowa?

Oferty pracy w gastronomii

Podniosłeś kwalifikacje, chcesz się dalej rozwijać, szukasz nowego miejsca? Sprawdź aktualne oferty pracy.

Szkolenie kuchni molekularnej organizujemy również w Twojej okolicy.

Kuchnia molekularna Białystok

Kuchnia molekularna Bydgoszcz

Kuchnia molekularna Gdańsk

Kuchnia molekularna Gorzów Wielkopolski

Kuchnia molekularna Katowice

Kuchnia molekularna Zielona Góra

Kuchnia molekularna Toruń

Kuchnia molekularna Kielce

Kuchnia molekularna Kraków

Kuchnia molekularna Lublin

Kuchnia molekularna Łódź

Kuchnia molekularna Olsztyn

Kuchnia molekularna Warszawa

Kuchnia molekularna Opole

Kuchnia molekularna Poznań

Kuchnia molekularna Białystok

Kuchnia molekularna Rzeszów

Kuchnia molekularna Szczecin

Kuchnia molekularna Wrocław