Kurs Barmański II-go stopnia – Manager Baru

Kurs Barmański II-go stopnia – Manager Baru, jest to pierwszy w Polsce kurs związany z zarządzaniem lokalem gastronomicznym typu bar. Kurs pozwala zdobyć i opanować wiedzę oraz umiejętności potrzebne do zarządzania i prowadzenia profesjonalnego baru. Program kursu podzielony jest na bloki: zarządzanie barem, promocja lokalu, współpraca i rozrachunki z personelem, tworzenie profesjonalnego menu, towaroznawstwo napoi alkoholowych, miksologia, sztuka sommelierska, sztuka baristyczna, sztuka beeristyczna Art of pouring itp.

Szkolenie barmańskie – Manager Baru

Zajęcia teoretyczne prowadzone są w oparciu o nowoczesne pomoce multimedialne. Część praktyczna realizowana jest na najwyższej jakości produktach oraz wysokiej klasy sprzęcie szkoleniowym, składa się z ćwiczeń pozwalających opanować technologię przygotowania napojów mieszanych, elementów obsługi klienta oraz organizację pracy za barem.

Zajęcia odbywają się na terenie szkół partnerów KSR z profesjonalnie przygotowanym i wyposażonym barem pod bacznym okiem doświadczonych trenerów.

Kup szkolenie online:

29 Listopad

House-Bar zmiksuj to sam SZKOLENIE ONLINE

29 listopada 2020 49.00 45.00 Dostępne miejsca Barman-Barista-Sommelier-Kelner, Kursy i szkolenia, ONLINE
Zapisz się
30 Listopad - 04 Grudzień

Kurs Kelnerski II-go stopnia – Manager Sali

30 listopada 20204 grudnia 2020 820.00 Dostępne miejsca Barman-Barista-Sommelier-Kelner, Kursy i szkolenia, Manager-Zarządzanie-Inwestor
Zapisz się
30 Listopad

Sztuka barmańska – profesjonalny barman SZKOLENIE ONLINE

30 listopada 2020 49.00 45.00 Dostępne miejsca Barman-Barista-Sommelier-Kelner, Kursy i szkolenia, ONLINE
Zapisz się
02 - 09Grudzień

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru

2 grudnia 20209 grudnia 2020 1,720.00 1,500.00 Dostępne miejsca Barman-Barista-Sommelier-Kelner, Kursy i szkolenia, Manager-Zarządzanie-Inwestor
Zapisz się
02 Grudzień

Sztuka serwisu SZKOLENIE ONLINE

2 grudnia 2020 49.00 40.00 Dostępne miejsca Barman-Barista-Sommelier-Kelner, Kursy i szkolenia, ONLINE
Zapisz się
02 Grudzień

Sztuka barmańska – profesjonalny barman SZKOLENIE ONLINE

2 grudnia 2020 89.00 69.00 Dostępne miejsca Barman-Barista-Sommelier-Kelner, Kursy i szkolenia, ONLINE
Zapisz się
03 Grudzień

Zakochaj się w winie SZKOLENIE ONLINE

3 grudnia 2020 49.00 40.00 Dostępne miejsca Barman-Barista-Sommelier-Kelner, Kursy i szkolenia, ONLINE
Zapisz się
06 Grudzień

House-Bar zmiksuj to sam SZKOLENIE ONLINE

6 grudnia 2020 49.00 45.00 Dostępne miejsca Barman-Barista-Sommelier-Kelner, Kursy i szkolenia, ONLINE
Zapisz się
07 - 11Grudzień

Kurs Kelnerski II-go stopnia – Manager Sali

7 grudnia 202011 grudnia 2020 820.00 Dostępne miejsca Barman-Barista-Sommelier-Kelner, Kursy i szkolenia, Manager-Zarządzanie-Inwestor
Zapisz się
07 Grudzień

Sztuka barmańska – profesjonalny barman SZKOLENIE ONLINE

7 grudnia 2020 49.00 45.00 Dostępne miejsca Barman-Barista-Sommelier-Kelner, Kursy i szkolenia, ONLINE
Zapisz się

Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo dwa ZAŚWIADCZENIA partnera KSR rozpoznawalne na terenie całego kraju jak również za granicą potwierdzające udział w kursie Barmańskim II-go stopnia – Manager Baru w języku polskim i angielskim, honorowane na terenie całej UE oraz dwa pamiątkowe certyfikaty w języku polskim i angielskim.

Nasi kursanci otrzymują na zajęciach skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie.

Dodatkowo również absolwenci KSR otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs organizowany przez partnera KSR.

Program kursu barmańskiego II stopnia – Manager Baru

PANEL I /ZARZĄDZANIE/

Pre-test

  1. Prawidłowa postawa personelu
  2. Profesjonalna rekrutacja
  3. Delegowanie zadań i motywacja
  4. Prawidłowe grafiki pracy
  5. Rozliczenia finansowe i kontrolowanie pracowników
  6. Psychologia sprzedaży /up- selling, cross selling/
  7. Reklama i marketing w barze
  8. Zasady projektowania baru i wyposażenie

PANEL II /KLASYCZNA PRACA BARMANA/

  1. Towaroznawstwo alkoholi wraz z degustacją
  2. Charakterystyka trunków, historia, sposób produkcji w oparciu o wybrane marki i rodzaje
  3. Przygotowywanie klasycznych drinków w oparciu o oryginalne receptury i składniki

PANEL III /BARISTYKA, SOMMELIERSTWO/

  1. Historia i rodzaje kaw, charakterystyka
  2. Perfekcyjne espresso zasada 4 M
  3. Przygotowywanie: kaw klasycznych, mlecznych, deserowych z syropami, czekoladą i alkoholem
  4. Elementy Art Latte: podstawowe wzory „lane z ręki” oraz rysowane sosem i szpikulcem
  5. Typologia win tradycyjnych wraz z degustacją wybranych przedstawicieli
  6. Najważniejsze regiony winiarskie, rodzaje, szczepów i ich charakterystyk
  7. Profesjonalna degustacja i ocena wina
  8. Dekantacja wina
  9. Profesjonalny serwis win
  10. Profesjonalne przygotowanie karty win

PANEL IV /ROZLICZENIA I ORGANIZACJA BARU/

  1. Rozliczanie baru, komputerowe systemy obsługi POS
  2. Nauka obsługi POS i programów inwentaryzacyjnych
  3. Beverage cost – zarządzanie i zwiększanie sprzedaży
  4. Profesjonalne menu – zasady kompozycji
  5. Prawo pracy, najważniejsze zagadnienia

PANEL V: /NOWOCZESNA PRACA BARMANA/

  1. Towaroznawstwo napoi alkoholowych wraz z degustacją
  2. Charakterystyka trunków, historia, sposób produkcji w oparciu o wybrane marki i rodzaje
  3. Tworzenie własnych kompozycji smakowych /sztuka aromatyzowania trunków, infuzje, zasady kojarzenia składników
  4. Przygotowywanie drinków nowoczesnych lub w nowych odsłonach
  5. Komponowanie profesjonalnej karty menu dostosowanej do charakterystyki lokalu i Gości
  6. Najnowsze trendy /tiki koktajle, kule lodowe, bittery, maturacja koktajli/

Post-test

Ilość godzin szkoleniowych: 56 / 7 dni
Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15
Wszelkie niezbędne produkty – bez ograniczeń.
Wymagania dotyczące udziału w kursie – ukończone 18 lat.
Zapewniamy catering w postaci kawy, herbaty oraz słodkiej przekąski
Zapewniamy lunch w trakcie kursu

Metody nauki

Ćwiczenia praktyczne, demonstracje, praca w grupach, studia przypadków, dyskusje, demonstracje, filmy, zdjęcia, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają. Zajęcia teoretyczne prowadzone będą w oparciu o przygotowaną prezentację multimedialną.

Wymagania dotyczące udziału w kursie

Ukończone 18 lat, wykształcenie minimum podstawowe, ukończony kurs barmański I stopnia i/lub doświadczenie na stanowisku barman.

Cele kształcenia

Absolwent szkolenia będzie potrafi zarządzać barem, posiada wiedzę na temat pracy barmana, zna podstawy baristyki oraz sommelierstwa, umiejętnie potrafi rozliczać i organizować bar.

Efekty uczenia się

Absolwent szkolenia potrafi zarządzać barem, posiada wiedzę na temat pracy barmana, zna podstawy baristyki oraz sommelierstwa, umiejętnie potrafi  rozliczać i organizować bar.

Grafik szkoleń

Wybierz i zarezerwuj szkolenie

Aktualne zapisy na kurs barmański II stopnia – Manager Baru

Terminy kursów

Chcesz zamieścić tu swój kurs jako firma szkoleniowa?

Oferty pracy w gastronomii

Podniosłeś kwalifikacje, chcesz się dalej rozwijać, szukasz nowego miejsca? Sprawdź aktualne oferty pracy.

Kursy Barmańskie II stopnia – Manager Baru organizujemy również w Twojej okolicy.

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Białystok

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Bydgoszcz

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Gdańsk

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Gorzów Wielkopolski

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Katowice

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Zielona Góra

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Toruń

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Kielce

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Kraków

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Lublin

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Łódź

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Olsztyn

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Warszawa

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Opole

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Poznań

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Białystok

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Rzeszów

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Szczecin

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru Wrocław