Kurs cukierniczy I stopnia

Zajęcia prowadzone przez KSR i partnerów odbywają się w wielu miastach, głównie wojewódzkich, zawsze w pełni przygotowanej profesjonalnej kuchni. Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych Mistrzów Cukiernictwa. Kurs trwa 16 godzin szkoleniowych. Zawiera multimedialną projekcję teoretyczną oraz praktyczne zdobywanie doświadczenia i poszerzanie wiedzy.

Szkolenie – cukiernik

Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo ZAŚWIADCZENIE partnera KSR rozpoznawalne na terenie całego kraju jak również za granicą potwierdzające udział w kursie cukierniczym I stopnia, w języku polskim, honorowane na terenie całej UE oraz dwa pamiątkowe certyfikaty w języku polskim i angielskim.

Nasi kursanci otrzymują na zajęciach skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie.

Dodatkowo również kursanci otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs u partnerów KSR.

Kurs cukierniczy I stopnia ma na celu zapoznać uczestników z większością technik używanych w tradycyjnym, jak i nowoczesnym cukiernictwie.

Program szkolenia “Cukiernik I stopnia”

Pre-test.

Zastosowanie tradycyjnych receptur w nowoczesnym cukiernictwie:

  1. Glazury lustrzane tzw. mirror glaze.
  2. Biszkopty suche i mokre.
  3. Tartoletki.
  4. Karmelizowanie orzechów.
  5. Torty mrożone- podstawy.
  6. Mono porcje – podstawy.
  7. Musy czekoladowe i owocowe.
  8. Agar- zastosowanie.
  9. Serniki na zimno i na ciepło.
  10. Toffi – płynne oraz krówka – zastosowanie.
  11. Bezy jako element dekoracyjny.
  12. Ptysie w klasycznym jak i nowoczesnym wydaniu.
  13. Masło kakaowe – izolacje, zamszowanie, dekoracje.
  14. Klasyczne kremy cukiernicze.
  15. Czekolada – wstęp, temperowanie, zastosowanie i dekoracje.

Post-test.

Wszystkie kursy będą modyfikowane pod sezonowość produktu, oraz okresy świąteczne.

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15
Ilość godzin szkoleniowych: 16/2 dni
Istnieje możliwość skorzystania z pojedynczych dni w trakcie kursu, koszt 490 PLN/dzień.
Zapewniamy catering w postaci kawy, herbaty oraz słodkiej przekąski.
Zapewniamy lunch w trakcie kursu.

Kup szkolenie online:

28 styczeń

Warsztaty kulinarne z Szefem Kuchni SZKOLENIE ONLINE

28 stycznia 2022 49.00 40.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Kursy i szkolenia, ONLINE
Zapisz się
31 styczeń - 04 luty

Kurs Szef Kuchni

31 stycznia 20224 lutego 2022 2,190.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Manager-Zarządzanie-Inwestor
Zapisz się
04 luty

Warsztaty kulinarne z Szefem Kuchni SZKOLENIE ONLINE

4 lutego 2022 49.00 40.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Kursy i szkolenia, ONLINE
Zapisz się
07 - 11luty

Kurs Szef Kuchni

7 lutego 202211 lutego 2022 2,190.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Manager-Zarządzanie-Inwestor
Zapisz się
11 luty

Warsztaty kulinarne z Szefem Kuchni SZKOLENIE ONLINE

11 lutego 2022 49.00 40.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Kursy i szkolenia, ONLINE
Zapisz się
14 - 18luty

Kurs Szef Kuchni

14 lutego 202218 lutego 2022 2,190.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Manager-Zarządzanie-Inwestor
Zapisz się
18 luty

Warsztaty kulinarne z Szefem Kuchni SZKOLENIE ONLINE

18 lutego 2022 49.00 40.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Kursy i szkolenia, ONLINE
Zapisz się
21 - 25luty

Kurs Szef Kuchni

21 lutego 202225 lutego 2022 2,190.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Manager-Zarządzanie-Inwestor
Zapisz się
25 luty

Warsztaty kulinarne z Szefem Kuchni SZKOLENIE ONLINE

25 lutego 2022 49.00 40.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Kursy i szkolenia, ONLINE
Zapisz się
28 luty - 04 marzec

Kurs Szef Kuchni

28 lutego 20224 marca 2022 2,190.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Manager-Zarządzanie-Inwestor
Zapisz się

Metody nauki

Ćwiczenia praktyczne, demonstracje, praca w grupach, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają.

Wymagania dotyczące udziału w kursie

Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum podstawowe.

Cele kształcenia

Absolwent szkolenia zdobędzie wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych na stanowisku cukiernik, posiądzie umiejętności pracy w cukierni oraz kawiarni. Będzie potrafił przygotowywać ciasta, desery oraz praliny. Nauczy się pracować samodzielnie jak również współpracować w zespole.

Efekty uczenia się

Absolwent szkolenia posiada wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych na stanowisku cukiernik, posiada umiejętności pracy w cukierni oraz kawiarni. Samodzielnie Przygotowuje ciasta, desery oraz praliny. Potrafi pracować samodzielnie jak również współpracować w zespole.

Aktualne zapisy na kurs cukierniczy I stopnia

Terminy kursów

Chcesz zamieścić tu swój kurs jako firma szkoleniowa?

Oferty pracy w gastronomii

Podniosłeś kwalifikacje, chcesz się dalej rozwijać, szukasz nowego miejsca? Sprawdź aktualne oferty pracy.

Kursy cukiernicze organizujemy również w Twojej okolicy.

Kurs cukierniczy Białystok

Kurs cukierniczy Bydgoszcz

Kurs cukierniczy Gdańsk

Kurs cukierniczy Gorzów Wielkopolski

Kurs cukierniczy Katowice

Kurs cukierniczy Zielona Góra

Kurs cukierniczy Toruń

Kurs cukierniczy Kielce

Kurs cukierniczy Kraków

Kurs cukierniczy Lublin

Kurs cukierniczy Łódź

Kurs cukierniczy Olsztyn

Kurs cukierniczy Warszawa

Kurs cukierniczy Opole

Kurs cukierniczy Poznań

Kurs cukierniczy Białystok

Kurs cukierniczy Rzeszów

Kurs cukierniczy Szczecin

Kurs cukierniczy Wrocław