Kurs flair

Plan i szczegóły szkolenia:

Zapraszamy wszystkich pozytywnie zakręconych barmanów do wzięcia udziału w szkoleniu flair. Przygotowany przez nas program pozwoli uzyskać lub zwiększyć posiadane przez was umiejętności. Nauczymy was technik pracy w stylu working, pouring oraz podstawy exhibition flair.
Poczujcie bakcyla flair, jest to świetna zabawa połączona z pracą. Jednym słowem coś wspaniałego. Jak to opisać? Jak was zachęcić? Naprawdę nie wiemy. Po prostu przyjdźcie, a nie pożałujecie.

Working Flair – jest efektowną pracą za barem. Barman pracujący w tym stylu używa pełnych butelek, przygotowuje drinka bezpośrednio przed klientem w sposób zaskakujący, niejednokrotnie szybszy niż w stylu klasycznym.

Pouring – nalewanie alkoholu prosto z butelki bez używania miarek

Exhibition Flair – jest to show przygotowane przez barmana lub barmanów. Styl w którym barman wykorzystuje do żonglowania różny sprzęt: butelki, kubki, shakery, kostki lodu i inne.

Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo ZAŚWIADCZENIE Krakowskiej Szkoły Restauratorów rozpoznawalne na terenie całego kraju jak również za granicą potwierdzające udział w kursie flair w języku polskim, honorowane na terenie całej UE oraz dwa pamiątkowe certyfikaty w języku polskim i angielskim.

Nasi kursanci otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs w Krakowskiej Szkole Restauratorów.

Program

Pre-test

  1. Barman – wprowadzenie.
  2. Podstawy free-style.
  3. Dlaczego pracuję we free-stylu?
  4. Regulamin sekcji free-style.
  5. Przygotowanie baru do pracy we free-style.
  6. Przygotowanie drinka Blue Blazer.
  7. Podstawy elementów ewolucji butelką.
  8. Ewolucje przedmiotami barmańskimi.
  9. Podstawy elementów ewolucji przy połączeniu dwóch przedmiotów.
  10. Podstawy elementów ewolucji i pracy kilkoma przedmiotami.
  11. Wideo – sztuka prowadzenia baru, pokazy w style free – style.

Post-test

Ilość godzin szkoleniowych: 24 / 3 dni

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

Prowadzący m.in.  Paweł Rzepka

Metody nauki

Wykłady, ćwiczenia praktyczne, filmy, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają.

Wymagania dotyczące udziału w kursie

Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum podstawowe.

Cele kształcenia

Absolwent szkolenia będzie potrafił wykonywać free pouring, working flair, exhibition flair.

Efekty uczenia się

Absolwent szkolenia potrafi wykonać free pouring, working flair, exhibition flair.

11 - 13Grudzień

Kurs Flair

11 grudnia 2017 Gdyńska 31, Kraków, Polska 600.00 Dostępne miejsca
Zapisz się