Kurs manager gastronomii – Białystok

Lokal gastronomiczny wymaga odpowiedniego prowadzenia – tylko w ten sposób można odnieść sukces. Dopiero od niedawna traktuje się tę kwestię poważnie, między innymi organizując specjalistyczne kursy. Tym właśnie zajmuje się nasza firma. Działamy na terenie wielu miast – w tym również Białegostoku.

Kilka słów o nas

Firma działa na rynku nieprzerwanie od 2012 roku i oferuje wysokiej jakości kursy w kategorii manager gastronomii. Bloki tematyczne są realizowane przez doświadczonych dydaktyków, a same zagadnienia - opracowaliśmy we współpracy z profesjonalistami.

Całe szkolenie pozwala na pozyskanie obszernej wiedzy z zakresu zarządzania lokalem gastronomicznym – zarówno pod kątem technicznym, jak i personalnym. Staramy się dopasować do potrzeb naszych klientów, stąd prowadzenie kursów w wielu lokalizacjach. Jedną z nich jest Białystok. Naszym priorytetem jest wyszkolenie solidnych fachowców, którzy będą potrafili sprawnie zarządzać działaniami lokalu gastronomicznego.

Co obejmuje szkolenie?

Manager gastronomii to osoba, która powinna posiadać wszechstronną wiedzę. Odnalezienie się pomiędzy organizacją dostaw, sprytnym i pomysłowym marketingiem oraz zarządzaniem kadrą i wieloma innymi kwestiami potrafi być naprawdę skomplikowane.

Podczas poszczególnych paneli naszego szkolenia, objaśniamy rozmaite zagadnienia powiązane z prowadzeniem lokalu gastronomicznego. Wśród nich wskazać można między innymi sztukę zarządzania personelem, wyboru wysokojakościowych dostaw przy maksymalnie niskim koszcie, rodzaje sprzętu kuchennego i wiele innych.

Przyjmujemy wszelkie pytania od kursantów, przy zachowaniu porządku podczas szkolenia. Gorąco zachęcamy do zadawania pytań – im szersza wiedza po zakończeniu szkolenia, tym lepiej. Wszystkie panele wchodzące w skład kursu kończą się egzaminem.

Metody nauki

Ćwiczenia praktyczne, demonstracje, praca w grupach, studia przypadków, dyskusje, demonstracje, filmy, zdjęcia, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają. Zajęcia teoretyczne prowadzone będą w oparciu o przygotowaną prezentację multimedialną.

Wymagania dotyczące udziału w kursie

Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum średnie.

Cele kształcenia

Absolwent szkolenie zdobędzie wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych oraz zarządzania nimi. Będzie potrafił planować, organizować oraz kontrolować pracę w restauracji. Zdobędzie wiedzę na temat rekrutacji pracowników i polityki wynagrodzeń oraz delegowania zadań i umiejętności motywowania pracowników. Będzie potrafił wspierać personel oraz inspirować go do działania. Absolwent posiądzie umiejętności budżetowania, tworzenia grafików pracy oraz realizacji założeń finansowych. Ponad to będzie znał podstawy sztuki kelnerskiej, barmańskiej, baristycznej oraz sommelierskiej. Między innymi, będzie potrafił profesjonalnie obsługiwać Gości zgodnie z obowiązującymi standardami, zdobędzie wiedzę na temat pracy za barem, jak również parzenia kawy czy serwisu wina. Będzie znać metody i techniki przygotowania kawy oraz posiadał podstawową wiedzę z zakresu towaroznawstwa alkoholi. Absolwent będzie potrafił profesjonalnie obsłużyć sprzęt gastronomiczny.

Efekty uczenia się

Absolwent szkolenia posiada wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych oraz zarządzania nimi. Potrafi planować, organizować oraz kontrolować pracę w restauracji. Posiada wiedzę na temat rekrutacji pracowników i polityki wynagrodzeń oraz delegowania zadań i umiejętności motywowania pracowników. Potrafi wspierać personel oraz inspirować go do działania. Absolwent posiada umiejętności budżetowania, tworzenia grafików pracy oraz realizacji założeń finansowych. Ponad to zna podstawy sztuki kelnerskiej, barmańskiej, baristycznej oraz sommelierskiej. Między innymi, potrafi profesjonalnie obsługiwać Gości zgodnie z obowiązującymi standardami, posiada wiedzę na temat pracy za barem, jak również parzenia kawy czy serwisu wina. Zna metody i techniki przygotowania kawy oraz posiada podstawową wiedzę z zakresu towaroznawstwa alkoholi i miksologii.. Absolwent potrafi profesjonalnie obsłużyć sprzęt gastronomiczny.

Aktualne zapisy na kurs managera gastronomii w Białymstoku

Terminy kursów

Chcesz zamieścić tu swój kurs jako firma szkoleniowa?

Oferty pracy w gastronomii

Podniosłeś kwalifikacje, chcesz się dalej rozwijać, szukasz nowego miejsca? Sprawdź aktualne oferty pracy.

Co daje kurs na managera gastronomii?

Po ukończonym i zdanym szkoleniu, każdy z kursantów otrzymuje aż dwa zaświadczenia KSR, potwierdzające udział i ukończenie kursu. Dokumenty te wydawane są w języku polskim oraz angielskim i są honorowane na terenie całej Europy. Dodatkowo, dołączamy dwa pamiątkowe egzemplarze certyfikatów pamiątkowych – na przykład do zawieszenia na ścianie restauracji.

Podczas szkoleń, kursanci otrzymują pełen pakiet niezbędnych materiałów szkoleniowych. Dzięki temu, do przekazanych informacji można wracać w dowolnie przez siebie wybranym momencie – aby odświeżyć wiedzę.

W razie pytań lub wątpliwości – zachęcamy do kontaktu. Z chęcią wyjaśnimy wszelkie kwestie.