Kurs manager gastronomii – Gdańsk

Odpowiednia wiedza w różnych dziedzinach może zaważyć na sukcesie punktu gastronomicznego. Dlatego też zachęcamy Państwa do korzystania z naszego kursu na managera gastronomii w Gdańsku.

Kilka słów o nas
Jesteśmy firmą, która zajmuje się prowadzeniem szkoleń z zakresu gastronomii od 2012 roku. Prowadzimy nasze działania na terenie całego kraju, a ukończenie kursu oznacza uzyskanie zaświadczenia sygnowanego przez jednego z naszych partnerów – szkołę restauracyjną.

W ramach kursu szkolimy naszych podopiecznych zarówno z najbardziej podstawowych kwestii pozwalających na odniesienie sukcesu, jak i tych mniej oczywistych. Po ukończeniu szkolenia, każdy manager gastronomii będzie potrafił odpowiednio zarządzać kadrą, rozwiązywać konflikty, tworzyć odpowiednie umowy, ale również zaplanować dostawę i dobrać wino do posiłku.

Wiedze ze wszystkich dziedzin przekazują nasi doświadczeni dydaktycy, a plan szkolenia został opracowany we współpracy ze specjalistami grupy KSR. Po zakończeniu nauki – pozostajemy do Państwa dyspozycji w razie jakichkolwiek pytań lub wątpliwości bądź kwestii spornych w trakcie prowadzenia działalności gastronomicznej.

Zakres szkolenia

Całość kursu składa się z siedmiu paneli, każdy z nich to jeden dzień nauki. Podczas zajęć podejmujemy różne, istotne dla kursantów zagadnienia. W razie pytań lub wątpliwości, zachęcamy do zadawania pytań. By zachować odpowiednią jakość zajęć – prosimy o zgłaszanie kwestii budzących wątpliwości przed rozpoczęciem wykładu. W ten sposób wszelkie zagadnienia będą odpowiednio objaśnione.

Po ukończeniu kursu, każda osoba w nim uczestnicząca zdaje egzamin, po którym możliwe jest uzyskanie zaświadczenia ukończenia kursu – w językach polskim oraz angielskim. Dodatkowo, każdy z uczestników szkolenia otrzymuje pamiątkowy dyplom, również w dwóch, wyżej wskazanych wersjach językowych.

Metody nauki

Ćwiczenia praktyczne, demonstracje, praca w grupach, studia przypadków, dyskusje, demonstracje, filmy, zdjęcia, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają. Zajęcia teoretyczne prowadzone będą w oparciu o przygotowaną prezentację multimedialną.

Wymagania dotyczące udziału w kursie

Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum średnie.

Cele kształcenia

Absolwent szkolenie zdobędzie wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych oraz zarządzania nimi. Będzie potrafił planować, organizować oraz kontrolować pracę w restauracji. Zdobędzie wiedzę na temat rekrutacji pracowników i polityki wynagrodzeń oraz delegowania zadań i umiejętności motywowania pracowników. Będzie potrafił wspierać personel oraz inspirować go do działania. Absolwent posiądzie umiejętności budżetowania, tworzenia grafików pracy oraz realizacji założeń finansowych. Ponad to będzie znał podstawy sztuki kelnerskiej, barmańskiej, baristycznej oraz sommelierskiej. Między innymi, będzie potrafił profesjonalnie obsługiwać Gości zgodnie z obowiązującymi standardami, zdobędzie wiedzę na temat pracy za barem, jak również parzenia kawy czy serwisu wina. Będzie znać metody i techniki przygotowania kawy oraz posiadał podstawową wiedzę z zakresu towaroznawstwa alkoholi. Absolwent będzie potrafił profesjonalnie obsłużyć sprzęt gastronomiczny.

Efekty uczenia się

Absolwent szkolenia posiada wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych oraz zarządzania nimi. Potrafi planować, organizować oraz kontrolować pracę w restauracji. Posiada wiedzę na temat rekrutacji pracowników i polityki wynagrodzeń oraz delegowania zadań i umiejętności motywowania pracowników. Potrafi wspierać personel oraz inspirować go do działania. Absolwent posiada umiejętności budżetowania, tworzenia grafików pracy oraz realizacji założeń finansowych. Ponad to zna podstawy sztuki kelnerskiej, barmańskiej, baristycznej oraz sommelierskiej. Między innymi, potrafi profesjonalnie obsługiwać Gości zgodnie z obowiązującymi standardami, posiada wiedzę na temat pracy za barem, jak również parzenia kawy czy serwisu wina. Zna metody i techniki przygotowania kawy oraz posiada podstawową wiedzę z zakresu towaroznawstwa alkoholi i miksologii.. Absolwent potrafi profesjonalnie obsłużyć sprzęt gastronomiczny.

Aktualne zapisy na kurs managera gastronomii w Gdańsku

Terminy kursów

Chcesz zamieścić tu swój kurs jako firma szkoleniowa?

Oferty pracy w gastronomii

Podniosłeś kwalifikacje, chcesz się dalej rozwijać, szukasz nowego miejsca? Sprawdź aktualne oferty pracy.

Przebieg kursu – jak wygląda?

Jak wspomnieliśmy wcześniej, całe szkolenie zajmuje siedem dni, po około 7 godzin. W tym czasie zapewniamy uczestnikom dostęp do przekąsek oraz ciepłych i zimnych napojów, a także lunch.

Jeśli są Państwo zainteresowani skorzystaniem wyłącznie z jednego panelu (czyli jednego dnia szkolenia), zachęcamy do kontaktu: taka możliwość również istnieje. W razie pytań lub wątpliwości, zachęcamy do ich kierowania w formie mailowej bądź telefonicznej.