Kurs manager gastronomii – Gorzów Wielkopolski

Prowadzenie szeroko rozumianej działalności gastronomicznej jest bardziej skomplikowanym zajęciem, niż to się może na pierwszy rzut oka wydawać. Dlatego też zachęcamy do skorzystania z naszej oferty niezwykle szczegółowego kursu, który obejmuje wiele różnych zagadnień związanych z zarządzaniem lokalem gastronomicznym.

Kim jesteśmy?

Nasza firma zajmuje się prowadzeniem wysokiej jakości szkoleń, które uprawniają do objęcia stanowiska o nazwie manager gastronomii. Działamy na rynku od 2007 roku i od tamtej pory oferujemy bardzo starannie opracowane kursy, które powstały we współpracy ze specjalistami różnych dziedzin.

Podczas poszczególnych paneli poruszamy rozmaite zagadnienia, między innymi z zakresu prawa pracy, ale również księgowości, gastronomii czy zarządzania zasobami ludzkimi. To kompleksowe szkolenie, umożliwiające uzyskanie optymalnych kompetencji do prowadzenia własnej działalności gospodarczej.

Jak wygląda kurs?

Obecnie oferujemy nasze szkolenia dla managerów gastronomii w wielu polskich miastach. Wśród nich można wskazać między innymi Gorzów Wielkopolski, gdzie prowadzimy tygodniowe panele, podczas których kursanci mogą dowiedzieć się wielu przydatnych rzeczy.

Każdy dzień szkolenia obejmuje około 7 godzin wykładów, w czasie których zapewniamy również przerwę na lunch. Dodatkowo, do dyspozycji naszych kursantów pozostają także przekąski i napoje – gdyż mamy świadomość, że bardzo trudno jest przyswajać wiedzę z pustym brzuchem.

Panele dotyczące różnych zagadnień

W trakcie kursu, osoby w nim uczestniczące mogą dowiedzieć się między innymi jak rozwiązywać konflikty między pracownikami, w jaki sposób układać grafiki, by były jak najbardziej sprawiedliwe (a przy tym zgodne z prawem), podstawowe zagadnienia z zakresu baristyki czy elementy savoir vivre’u w zakładzie pracy.

Każdy dzień kursu jest poświęcony na nieco inne zagadnienia, związane z prowadzeniem lokalu gastronomicznego. Zajęcia są prowadzone przez wykwalifikowanych wykładowców, specjalistów w swojej dziedzinie.

Metody nauki

Ćwiczenia praktyczne, demonstracje, praca w grupach, studia przypadków, dyskusje, demonstracje, filmy, zdjęcia, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają. Zajęcia teoretyczne prowadzone będą w oparciu o przygotowaną prezentację multimedialną.

Wymagania dotyczące udziału w kursie

Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum średnie.

Cele kształcenia

Absolwent szkolenie zdobędzie wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych oraz zarządzania nimi. Będzie potrafił planować, organizować oraz kontrolować pracę w restauracji. Zdobędzie wiedzę na temat rekrutacji pracowników i polityki wynagrodzeń oraz delegowania zadań i umiejętności motywowania pracowników. Będzie potrafił wspierać personel oraz inspirować go do działania. Absolwent posiądzie umiejętności budżetowania, tworzenia grafików pracy oraz realizacji założeń finansowych. Ponad to będzie znał podstawy sztuki kelnerskiej, barmańskiej, baristycznej oraz sommelierskiej. Między innymi, będzie potrafił profesjonalnie obsługiwać Gości zgodnie z obowiązującymi standardami, zdobędzie wiedzę na temat pracy za barem, jak również parzenia kawy czy serwisu wina. Będzie znać metody i techniki przygotowania kawy oraz posiadał podstawową wiedzę z zakresu towaroznawstwa alkoholi. Absolwent będzie potrafił profesjonalnie obsłużyć sprzęt gastronomiczny.

Efekty uczenia się

Absolwent szkolenia posiada wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych oraz zarządzania nimi. Potrafi planować, organizować oraz kontrolować pracę w restauracji. Posiada wiedzę na temat rekrutacji pracowników i polityki wynagrodzeń oraz delegowania zadań i umiejętności motywowania pracowników. Potrafi wspierać personel oraz inspirować go do działania. Absolwent posiada umiejętności budżetowania, tworzenia grafików pracy oraz realizacji założeń finansowych. Ponad to zna podstawy sztuki kelnerskiej, barmańskiej, baristycznej oraz sommelierskiej. Między innymi, potrafi profesjonalnie obsługiwać Gości zgodnie z obowiązującymi standardami, posiada wiedzę na temat pracy za barem, jak również parzenia kawy czy serwisu wina. Zna metody i techniki przygotowania kawy oraz posiada podstawową wiedzę z zakresu towaroznawstwa alkoholi i miksologii.. Absolwent potrafi profesjonalnie obsłużyć sprzęt gastronomiczny.

Aktualne zapisy na kurs managera gastronomii Gorzowie Wielkopolskim

Terminy kursów

Chcesz zamieścić tu swój kurs jako firma szkoleniowa?

Oferty pracy w gastronomii

Podniosłeś kwalifikacje, chcesz się dalej rozwijać, szukasz nowego miejsca? Sprawdź aktualne oferty pracy.

Efekt kursu

Po ukończeniu wszystkich paneli kursu, osoby w nim uczestniczące zdają egzamin, którego efektem jest pozyskanie zaświadczenia o ukończeniu szkolenia od partnera KSR w dwóch egzemplarzach – po polsku oraz po angielsku. Dodatkowo, każdy uczestnik szkolenia otrzymuje dwa pamiątkowe dyplomy w dwóch wersjach językowych.

Dla zainteresowanych istnieje możliwość wykupienia jedynie pojedynczych dni w trakcie kursu. W razie pytań lub wątpliwości, zachęcamy do kontaktu.