Kurs manager gastronomii – Kielce

Każdy, kto choć raz próbował prowadzić własną działalność, z pewnością potwierdzi, że to nie tylko wielka przyjemność, ale również wyzwanie. Aby pomóc Państwu w lepszym przygotowaniu się do tej wielkiej przygody, stworzyliśmy kurs na managera gastronomii, który prowadzimy w wielu lokalizacjach. Naszymi działaniami obejmujemy również miasta województwa świętokrzyskiego – w tym Kielce.

Kilka słów o nas

Nasza firma działa na rynku od 2007 roku i od tamtej właśnie pory prowadzimy kursy na managera gastronomii. Panele szkoleniowe, które odbywają się w ramach organizowanych przez nas spotkań zostały opracowane we współpracy ze specjalistami w swoich dziedzinach. Prowadzenie lokali gastronomicznych i zapewnianie ich optymalnego funkcjonowania jest naszą pasją - dlatego dokładamy wszelkich starań, by zapewnić Państwu najlepsze możliwe efekty naszych spotkań.

Podejmujemy różne tematy, które ułatwiają pracę z ludźmi i prowadzenie lokalu. Manager gastronomii to w naszych oczach swego rodzaju ogniwo spajające pracowników, klientów i różnego rodzaju dostawców. Osoba taka ma za zadanie sprawić, że poszczególne elementy układanki idealnie do siebie pasują – a my pragniemy nauczyć Państwa, jak to zrobić.

Tematyka kursów – panele

W ramach tygodniowego szkolenia, poruszamy różne zagadnienia. Każdego dnia gościmy specjalistę z innej dziedziny. Uczymy zarówno efektywnego zarządzania personelem, ale również pokazujemy, jak rozwiązywać narastające między członkami załogi konflikty. Dodatkowo, pokażemy w jaki sposób dobrze zaopatrzyć lokal i urządzić go tak, by przyciągnąć uwagę otoczenia.

Jeśli chcą Państwo dowiedzieć się czegoś więcej o stronie podatkowo-rachunkowej prowadzenia działalności, również w tym zakresie oferujemy całodzienne panele. Dzięki udziałowi w naszym kursie, będą Państwo idealnie przygotowani do prowadzenia różnego rodzaju lokali gastronomicznych.

Metody nauki

Ćwiczenia praktyczne, demonstracje, praca w grupach, studia przypadków, dyskusje, demonstracje, filmy, zdjęcia, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają. Zajęcia teoretyczne prowadzone będą w oparciu o przygotowaną prezentację multimedialną.

Wymagania dotyczące udziału w kursie

Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum średnie.

Cele kształcenia

Absolwent szkolenie zdobędzie wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych oraz zarządzania nimi. Będzie potrafił planować, organizować oraz kontrolować pracę w restauracji. Zdobędzie wiedzę na temat rekrutacji pracowników i polityki wynagrodzeń oraz delegowania zadań i umiejętności motywowania pracowników. Będzie potrafił wspierać personel oraz inspirować go do działania. Absolwent posiądzie umiejętności budżetowania, tworzenia grafików pracy oraz realizacji założeń finansowych. Ponad to będzie znał podstawy sztuki kelnerskiej, barmańskiej, baristycznej oraz sommelierskiej. Między innymi, będzie potrafił profesjonalnie obsługiwać Gości zgodnie z obowiązującymi standardami, zdobędzie wiedzę na temat pracy za barem, jak również parzenia kawy czy serwisu wina. Będzie znać metody i techniki przygotowania kawy oraz posiadał podstawową wiedzę z zakresu towaroznawstwa alkoholi. Absolwent będzie potrafił profesjonalnie obsłużyć sprzęt gastronomiczny.

Efekty uczenia się

Absolwent szkolenia posiada wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych oraz zarządzania nimi. Potrafi planować, organizować oraz kontrolować pracę w restauracji. Posiada wiedzę na temat rekrutacji pracowników i polityki wynagrodzeń oraz delegowania zadań i umiejętności motywowania pracowników. Potrafi wspierać personel oraz inspirować go do działania. Absolwent posiada umiejętności budżetowania, tworzenia grafików pracy oraz realizacji założeń finansowych. Ponad to zna podstawy sztuki kelnerskiej, barmańskiej, baristycznej oraz sommelierskiej. Między innymi, potrafi profesjonalnie obsługiwać Gości zgodnie z obowiązującymi standardami, posiada wiedzę na temat pracy za barem, jak również parzenia kawy czy serwisu wina. Zna metody i techniki przygotowania kawy oraz posiada podstawową wiedzę z zakresu towaroznawstwa alkoholi i miksologii.. Absolwent potrafi profesjonalnie obsłużyć sprzęt gastronomiczny.

Aktualne zapisy na kurs managera gastronomii w Kielcach

Terminy kursów

Chcesz zamieścić tu swój kurs jako firma szkoleniowa?

Oferty pracy w gastronomii

Podniosłeś kwalifikacje, chcesz się dalej rozwijać, szukasz nowego miejsca? Sprawdź aktualne oferty pracy.

Efekty szkolenia

Po zakończeniu wszystkich siedmiu całodziennych paneli, każdy uczestnik kursu zdaje test. Po nim, wydawane są zaświadczenia potwierdzające udział w szkoleniu. Są one sygnowane przez renomowanego partnera szkoleniowego KSR . Oferujemy dokumenty w języku polskim oraz angielskim. Wyżej wskazana instytucja jest szanowana zarówno w Polsce, jak i na arenie międzynarodowej. Dodatkowo, oferujemy pamiątkowe dyplomy dla każdego uczestnika – również w dwóch wersjach językowych.

Osoby zainteresowane udziałem jedynie w części paneli również mają taką możliwość. W razie pytań lub wątpliwości, zachęcamy do kontaktu.