Kurs manager gastronomii – Łódź

Prowadzenie hotelu, restauracji czy innego lokalu powiązanego z szeroko rozumianą gastronomią to duże wyzwanie – w szczególności dla osób, które nie posiadają w tym zakresie obszernej wiedzy. Każdego, kto chciałby uzyskać informacje, niezbędne na stanowisku manager gastronomii – zachęcamy do zapoznania się z ofertą prowadzonych przez nas kursów.

Kim jesteśmy?

Nasze szkolenia powstają od 2007 roku. Nieustannie je ulepszamy i aktualizujemy, by były zgodne z najnowszym stanem wiedzy oraz regulacjami prawnymi. Aby umożliwić skorzystanie z tej fachowej wiedzy osobom z różnych regionów kraju, prowadzimy szkolenia w różnych częściach kraju, a pośród naszych lokalizacji znajduje się między innymi Łódź.

Wiemy, jak istotna jest szeroka wiesza z różnych dziedzin, gdy prowadzi się hotel, restauracji lub innego rodzaju działalność powiązaną z gastronomią. Nasz kurs jest kierowany nie tylko do osób, które planują zarządzać lokalami wyżej wskazanego typu, ale również do inwestorów, którzy chcą wiedzieć, co dzieje się w ich punktach.

Na czym polega szkolenie?

Prowadzimy je w formie tematycznych paneli, co – zgodnie z naszą wiedzą oraz doświadczeniem – pozwala w dużej mierze usystematyzować wiedzę i ułatwia jej przyswojenie. Każdorazowo, szkolenie trwa siedem dni, a co za tym idzie – podzielone jest właśnie na siedem paneli.

W poszczególnych dniach skupiamy się na innych zagadnieniach, przechodząc przez kwestie zarządzania personelem, organizowania wnętrza lokalu, planowania dostaw, baristykę, kwestie podatkowe i powiązane z rachunkowością. Nieustannie aktualizujemy przekazywane przez naszych szkoleniowców dane tak, by w jak najlepszym stopniu odpowiadały one aktualnie stosowanym rozwiązaniom.

Możliwe jest wykupienie udziału w pełnym, tygodniowym kursie bądź skorzystanie z pojedynczych dni. To drugie rozwiązanie jest kierowane głównie do osób, które chcą (przykładowo) zaktualizować swoją wiedzę w zakresie regulacji prawa pracy czy rachunkowości lub nie mają pomysłu na estetyczne i funkcjonalne urządzenie sali.

Metody nauki

Ćwiczenia praktyczne, demonstracje, praca w grupach, studia przypadków, dyskusje, demonstracje, filmy, zdjęcia, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają. Zajęcia teoretyczne prowadzone będą w oparciu o przygotowaną prezentację multimedialną.

Wymagania dotyczące udziału w kursie

Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum średnie.

Cele kształcenia

Absolwent szkolenie zdobędzie wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych oraz zarządzania nimi. Będzie potrafił planować, organizować oraz kontrolować pracę w restauracji. Zdobędzie wiedzę na temat rekrutacji pracowników i polityki wynagrodzeń oraz delegowania zadań i umiejętności motywowania pracowników. Będzie potrafił wspierać personel oraz inspirować go do działania. Absolwent posiądzie umiejętności budżetowania, tworzenia grafików pracy oraz realizacji założeń finansowych. Ponad to będzie znał podstawy sztuki kelnerskiej, barmańskiej, baristycznej oraz sommelierskiej. Między innymi, będzie potrafił profesjonalnie obsługiwać Gości zgodnie z obowiązującymi standardami, zdobędzie wiedzę na temat pracy za barem, jak również parzenia kawy czy serwisu wina. Będzie znać metody i techniki przygotowania kawy oraz posiadał podstawową wiedzę z zakresu towaroznawstwa alkoholi. Absolwent będzie potrafił profesjonalnie obsłużyć sprzęt gastronomiczny.

Efekty uczenia się

Absolwent szkolenia posiada wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych oraz zarządzania nimi. Potrafi planować, organizować oraz kontrolować pracę w restauracji. Posiada wiedzę na temat rekrutacji pracowników i polityki wynagrodzeń oraz delegowania zadań i umiejętności motywowania pracowników. Potrafi wspierać personel oraz inspirować go do działania. Absolwent posiada umiejętności budżetowania, tworzenia grafików pracy oraz realizacji założeń finansowych. Ponad to zna podstawy sztuki kelnerskiej, barmańskiej, baristycznej oraz sommelierskiej. Między innymi, potrafi profesjonalnie obsługiwać Gości zgodnie z obowiązującymi standardami, posiada wiedzę na temat pracy za barem, jak również parzenia kawy czy serwisu wina. Zna metody i techniki przygotowania kawy oraz posiada podstawową wiedzę z zakresu towaroznawstwa alkoholi i miksologii.. Absolwent potrafi profesjonalnie obsłużyć sprzęt gastronomiczny.

Aktualne zapisy na kurs managera gastronomii w Łodzi

Terminy kursów

Chcesz zamieścić tu swój kurs jako firma szkoleniowa?

Oferty pracy w gastronomii

Podniosłeś kwalifikacje, chcesz się dalej rozwijać, szukasz nowego miejsca? Sprawdź aktualne oferty pracy.

Korzyści z kursu

Niewątpliwą zaletą uczestnictwa w szkoleniu organizowanym przez nas jest uzyskana wiedza. Dodatkowo, po ukończeniu wszystkich paneli i zdaniu testu, wszyscy uczestnicy otrzymują zaświadczenia wydawane przez renomowaną jednostkę – partnera KSR. Każdemu kursantowi dajemy również pamiątkowe dyplomy, a obydwa te dokumenty składają się z wersji w języku polskim oraz angielskim.

W razie pytań – zachęcamy do kontaktu.