Kurs manager gastronomii – Lublin

Manager gastronomii to stanowisko wymagające sporej wiedzy z różnych dziedzin. Dobry manager nie tylko potrafi odpowiednio zarządzać zespołem, ale również udekorować salę czy poprowadzić kampanię reklamową dla firmy i rozliczyć podatki. Jak widać, zakres zadań, jakie musi wykonywać taka osoba jest znaczący. Dlatego też, wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom, organizujemy kursy w różnych częściach kraju – w tym również w Lublinie – pozwalające na uzyskanie niezbędnej wiedzy.

Kim jesteśmy?

Nasza firma działa na rynku od 2007 roku. To kilkunastoletnia wiedza oraz doświadczenie, dzięki którym tworzymy i prowadzimy kursy, przekazujące odpowiednią wiedzę, a także doskonale rozwijające naturalne predyspozycje rozmaitych osób.

Współpracujemy z partnerami KSR – firmami szkoleniowymi, szkołami, pod której patronatem prowadzone są nasze szkolenia. Dzięki konsultacjom ze specjalistami mamy pewność, że przekazywana przez naszych fachowców wiedza jest odpowiednia do potrzeb naszych klientów. Każdy uczestnik kursu wychodzi z niego z informacjami, które pozwolą prowadzenie lokalu gastronomicznego i dadzą dużą szansę na sukces tej działalności.

Tygodniowy kurs dla managerów gastronomii

W ramach naszej działalności prowadzimy kursy dla osób chcących zarządzać lokalem gastronomicznym. Szkolenie składa się z siedmiu różnotematycznych paneli, a każdy z nich trwa jeden dzień. Jednocześnie informujemy, że istnieje możliwość wykupienia tylko niektórych paneli – wówczas należy uiścić kwotę tylko za tyle dni, w ilu się uczestniczy. W celu ustalenia szczegółów zachęcamy do kontaktu.

Podczas szkolenia w Lublinie poruszamy różne tematy, między innymi związane z zarządzaniem zasobami ludzkimi, kwestie podatkowe, dotyczące serwowania dań, reklamy, rachunkowości, łańcucha dostaw i wielu innych zagadnień. Tak szerokie podejście do kwestii prowadzenia działalności gastronomicznej daje pewność, że będzie ona odpowiednio funkcjonować.

Metody nauki

Ćwiczenia praktyczne, demonstracje, praca w grupach, studia przypadków, dyskusje, demonstracje, filmy, zdjęcia, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają. Zajęcia teoretyczne prowadzone będą w oparciu o przygotowaną prezentację multimedialną.

Wymagania dotyczące udziału w kursie

Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum średnie.

Cele kształcenia

Absolwent szkolenie zdobędzie wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych oraz zarządzania nimi. Będzie potrafił planować, organizować oraz kontrolować pracę w restauracji. Zdobędzie wiedzę na temat rekrutacji pracowników i polityki wynagrodzeń oraz delegowania zadań i umiejętności motywowania pracowników. Będzie potrafił wspierać personel oraz inspirować go do działania. Absolwent posiądzie umiejętności budżetowania, tworzenia grafików pracy oraz realizacji założeń finansowych. Ponad to będzie znał podstawy sztuki kelnerskiej, barmańskiej, baristycznej oraz sommelierskiej. Między innymi, będzie potrafił profesjonalnie obsługiwać Gości zgodnie z obowiązującymi standardami, zdobędzie wiedzę na temat pracy za barem, jak również parzenia kawy czy serwisu wina. Będzie znać metody i techniki przygotowania kawy oraz posiadał podstawową wiedzę z zakresu towaroznawstwa alkoholi. Absolwent będzie potrafił profesjonalnie obsłużyć sprzęt gastronomiczny.

Efekty uczenia się

Absolwent szkolenia posiada wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych oraz zarządzania nimi. Potrafi planować, organizować oraz kontrolować pracę w restauracji. Posiada wiedzę na temat rekrutacji pracowników i polityki wynagrodzeń oraz delegowania zadań i umiejętności motywowania pracowników. Potrafi wspierać personel oraz inspirować go do działania. Absolwent posiada umiejętności budżetowania, tworzenia grafików pracy oraz realizacji założeń finansowych. Ponad to zna podstawy sztuki kelnerskiej, barmańskiej, baristycznej oraz sommelierskiej. Między innymi, potrafi profesjonalnie obsługiwać Gości zgodnie z obowiązującymi standardami, posiada wiedzę na temat pracy za barem, jak również parzenia kawy czy serwisu wina. Zna metody i techniki przygotowania kawy oraz posiada podstawową wiedzę z zakresu towaroznawstwa alkoholi i miksologii.. Absolwent potrafi profesjonalnie obsłużyć sprzęt gastronomiczny.

Aktualne zapisy na kurs managera gastronomii w Lublinie

Terminy kursów

Chcesz zamieścić tu swój kurs jako firma szkoleniowa?

Oferty pracy w gastronomii

Podniosłeś kwalifikacje, chcesz się dalej rozwijać, szukasz nowego miejsca? Sprawdź aktualne oferty pracy.

Efekt kursu

Po zakończeniu szkolenia każdy jego uczestnik charakteryzuje się szeregiem umiejętności dotyczących zarządzania placówką. Dodatkowo, po pełnym przejściu kursu oraz zdaniu wieńczącego go egzaminu, kursanci otrzymują od nas zaświadczenia sygnowane przez partnera KSR – w dwóch wersjach językowych (polskiej i angielskiej). Dokument ten potwierdza uzyskanie kompetencji z zakresu prowadzenia działalności gastronomicznej. Wydajemy także dekoracyjne dyplomy (również w dwóch wersjach językowych), które można na przykład zawiesić na ścianie prowadzonego lokalu.