Kurs manager gastronomii – Olsztyn

Nasza firma działa od 2007 roku i od tamtej pory tworzy i prowadzi zgodne z najnowszym stanem wiedzy oraz regulacjami prawnymi kursy. Działamy na terenie całego kraju, w tym również w województwie warmińsko-mazurskim, w Olsztynie. Nasze kursy pozwalają zdobyć obszerną wiedzę na stanowisku manager gastronomii.

Co oferujemy?
Aż siedem paneli szkoleniowych - Wiedzę trzeba odpowiednio przekazać, ale również dać możliwość na jej usystematyzowanie się. Dlatego też prowadzimy szkolenia w formie paneli, a każdy z nich zajmuje dokładnie jeden dzień. W ciągu tygodniowego kursu podejmujemy różne zagadnienia, dotyczące między innymi zarządzania zasobami ludzkimi, rozliczania kwestii podatkowych, planowania optymalnych dostaw, dobierania win do posiłków i wielu innych.

Jako że każda ta kwestia jest bardzo istotna z punktu widzenia zarówno managera gastronomii, jak i inwestora – zachęcamy wszystkich powiązanych z gastronomią do udziału w kursie. Zrozumienie wielu z tych zagadnień pomoże firmie w odniesieniu sukcesu na lokalnym rynku.

Osoby, które chcą uczestniczyć jedynie w części szkolenia, również mają taką możliwość. Dzięki wykupieniu udziału w jednym (bądź kilku panelach, uczestnik szkolenia może stawić się na miejscu tylko w te dni, kiedy omawiane są interesujące go zagadnienia. Podczas każdego, kilkugodzinnego dnia szkolenia, zapewniamy uczestnikom lunch oraz napoje i przekąski.

Efekt kursu

Jak już informowaliśmy wyżej, podczas kursu uzyskują Państwo szereg niezbędnych dla odpowiedniego prowadzenia lokalu gastronomicznego informacji. Dokładamy wszelkich starań, by wiedza była przekazywana w sposób zrozumiały i przystępny, jeśli jednak pojawiają się jakieś pytania – gorąco zachęcamy do ich zadawania. Aby jednak nie zakłócać porządku wykładu, prosimy o ich sygnalizowanie na początku zajęć: w ten sposób osoba prowadząca dany kurs z pewnością odniesie się do kwestii budzących wątpliwości, a pozostali uczestnicy nie będą rozproszeni.

Metody nauki

Ćwiczenia praktyczne, demonstracje, praca w grupach, studia przypadków, dyskusje, demonstracje, filmy, zdjęcia, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają. Zajęcia teoretyczne prowadzone będą w oparciu o przygotowaną prezentację multimedialną.

Wymagania dotyczące udziału w kursie

Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum średnie.

Cele kształcenia

Absolwent szkolenie zdobędzie wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych oraz zarządzania nimi. Będzie potrafił planować, organizować oraz kontrolować pracę w restauracji. Zdobędzie wiedzę na temat rekrutacji pracowników i polityki wynagrodzeń oraz delegowania zadań i umiejętności motywowania pracowników. Będzie potrafił wspierać personel oraz inspirować go do działania. Absolwent posiądzie umiejętności budżetowania, tworzenia grafików pracy oraz realizacji założeń finansowych. Ponad to będzie znał podstawy sztuki kelnerskiej, barmańskiej, baristycznej oraz sommelierskiej. Między innymi, będzie potrafił profesjonalnie obsługiwać Gości zgodnie z obowiązującymi standardami, zdobędzie wiedzę na temat pracy za barem, jak również parzenia kawy czy serwisu wina. Będzie znać metody i techniki przygotowania kawy oraz posiadał podstawową wiedzę z zakresu towaroznawstwa alkoholi. Absolwent będzie potrafił profesjonalnie obsłużyć sprzęt gastronomiczny.

Efekty uczenia się

Absolwent szkolenia posiada wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych oraz zarządzania nimi. Potrafi planować, organizować oraz kontrolować pracę w restauracji. Posiada wiedzę na temat rekrutacji pracowników i polityki wynagrodzeń oraz delegowania zadań i umiejętności motywowania pracowników. Potrafi wspierać personel oraz inspirować go do działania. Absolwent posiada umiejętności budżetowania, tworzenia grafików pracy oraz realizacji założeń finansowych. Ponad to zna podstawy sztuki kelnerskiej, barmańskiej, baristycznej oraz sommelierskiej. Między innymi, potrafi profesjonalnie obsługiwać Gości zgodnie z obowiązującymi standardami, posiada wiedzę na temat pracy za barem, jak również parzenia kawy czy serwisu wina. Zna metody i techniki przygotowania kawy oraz posiada podstawową wiedzę z zakresu towaroznawstwa alkoholi i miksologii.. Absolwent potrafi profesjonalnie obsłużyć sprzęt gastronomiczny.

Aktualne zapisy na kurs managera gastronomii w Olsztynie

Terminy kursów

Chcesz zamieścić tu swój kurs jako firma szkoleniowa?

Oferty pracy w gastronomii

Podniosłeś kwalifikacje, chcesz się dalej rozwijać, szukasz nowego miejsca? Sprawdź aktualne oferty pracy.

Kurs powstał we współpracy ze specjalistami z różnych dziedzin. Całość jest sygnowana przez partnera KSR – czyli placówkę cieszącą się nieposzlakowaną opinią zarówno w Polsce, jak i poza jej granicami.

Po zakończonym szkoleniu – każda osoba, która zda nasz test, otrzyma dwa zaświadczenia ukończenia kursu od partnera, szkoły gastronomicznej, a także pamiątkowy dyplom. Obydwa dokumenty wydajemy w językach polskim oraz angielskim. Zaświadczenia są uznawane zarówno w Polsce, jak i innych krajach.

W razie pytań lub wątpliwości – zachęcamy do kontaktu.