Kurs manager gastronomii – Poznań

Prowadzenie działalności o szeroko rozumianym profilu gastronomicznym (co oznacza nie tylko restauracje, ale również hotele i inne tego typu podmioty) jest zajęciem dającym mnóstwo satysfakcji, ale również bardzo wymagającym. Konieczne jest posiadanie obszernej wiedzy z różnych zakresów i umiejętność rozmowy z ludźmi – same predyspozycje nie wystarczą. Wychodząc naprzeciw Państwa potrzebom oferujemy wygodne kursy na stanowisko manager gastronomii. Działamy w różnych częściach kraju – w tym również w Poznaniu.

Kilka słów o nas

Nasza firma działa na rynku od 2007 roku i od tamtego właśnie momentu oferujemy wysokiej jakości kursy, które mają na celu zapewnić możliwość zarządzania lokalem gastronomicznym. Posiadana przez nas wiedza oraz doświadczenie pozwalają nam zapewnić wysoki poziom poszczególnych paneli. Jednocześnie, dbamy o to, by prezentowana przez wykładowców wiedza była zgodna z obecnie stosowanymi praktykami i regulacjami prawnymi.

Poznań, jak wiele większych miast w kraju, jest w dużej mierze nastawiony na turystykę. W obliczu dużej konkurencji warto zastanowić się, w jaki sposób prowadzić działalność, by była ona skuteczna i efektywna. Jesteśmy przekonani, że nasze szkolenie Państwa w tym wspomoże.

Jak wygląda kurs?

Manager gastronomii to stanowisko niezwykle wszechstronne. Osobę, która je obejmuje można nazwać swego rodzaju człowiekiem renesansu, bowiem powinna posiadać wiedzę nie tylko z zakresu zarządzania ludźmi, planowania ich pracy, ale również umawiania dostaw, dekorowania sali czy doboru trunków do posiłków.

Dodatkowo, do powyższych dochodzą nie mniej istotne kwestie prawne i podatkowe, którymi należy zarządzać w sposób zgodny z obecnie obowiązującym prawem. Podczas szkolenia zajmujemy się siedmioma panelami tematycznymi, powiązanymi z wyżej wskazanymi kwestiami, a także wieloma innymi. Aby wiedza była odpowiednio usystematyzowana, na każde zagadnienie poświęcamy pełen dzień roboczy, w trakcie którego osoby prowadzące zajęcia rozwiewają wszelkie Państwa wątpliwości.

W razie chęci uczestnictwa tylko w wybranych panelach informujemy, iż taka możliwość również istnieje. W celu ustalenia szczegółów – zachęcamy do kontaktu.

Metody nauki

Ćwiczenia praktyczne, demonstracje, praca w grupach, studia przypadków, dyskusje, demonstracje, filmy, zdjęcia, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają. Zajęcia teoretyczne prowadzone będą w oparciu o przygotowaną prezentację multimedialną.

Wymagania dotyczące udziału w kursie

Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum średnie.

Cele kształcenia

Absolwent szkolenie zdobędzie wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych oraz zarządzania nimi. Będzie potrafił planować, organizować oraz kontrolować pracę w restauracji. Zdobędzie wiedzę na temat rekrutacji pracowników i polityki wynagrodzeń oraz delegowania zadań i umiejętności motywowania pracowników. Będzie potrafił wspierać personel oraz inspirować go do działania. Absolwent posiądzie umiejętności budżetowania, tworzenia grafików pracy oraz realizacji założeń finansowych. Ponad to będzie znał podstawy sztuki kelnerskiej, barmańskiej, baristycznej oraz sommelierskiej. Między innymi, będzie potrafił profesjonalnie obsługiwać Gości zgodnie z obowiązującymi standardami, zdobędzie wiedzę na temat pracy za barem, jak również parzenia kawy czy serwisu wina. Będzie znać metody i techniki przygotowania kawy oraz posiadał podstawową wiedzę z zakresu towaroznawstwa alkoholi. Absolwent będzie potrafił profesjonalnie obsłużyć sprzęt gastronomiczny.

Efekty uczenia się

Absolwent szkolenia posiada wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych oraz zarządzania nimi. Potrafi planować, organizować oraz kontrolować pracę w restauracji. Posiada wiedzę na temat rekrutacji pracowników i polityki wynagrodzeń oraz delegowania zadań i umiejętności motywowania pracowników. Potrafi wspierać personel oraz inspirować go do działania. Absolwent posiada umiejętności budżetowania, tworzenia grafików pracy oraz realizacji założeń finansowych. Ponad to zna podstawy sztuki kelnerskiej, barmańskiej, baristycznej oraz sommelierskiej. Między innymi, potrafi profesjonalnie obsługiwać Gości zgodnie z obowiązującymi standardami, posiada wiedzę na temat pracy za barem, jak również parzenia kawy czy serwisu wina. Zna metody i techniki przygotowania kawy oraz posiada podstawową wiedzę z zakresu towaroznawstwa alkoholi i miksologii.. Absolwent potrafi profesjonalnie obsłużyć sprzęt gastronomiczny.

Aktualne zapisy na kurs managera gastronomii w Poznaniu

Terminy kursów

Chcesz zamieścić tu swój kurs jako firma szkoleniowa?

Oferty pracy w gastronomii

Podniosłeś kwalifikacje, chcesz się dalej rozwijać, szukasz nowego miejsca? Sprawdź aktualne oferty pracy.

Co daje szkolenie?

Przede wszystkim – wiedzę niezbędną do prowadzenia wyżej wskazanej działalności. Dodatkowo nie bez znaczenia pozostaje również uzyskanie zaświadczenia sygnowanego przez renomowaną Krakowską Szkołę Restauratorów w polskiej oraz angielskiej wersji językowej. Zapewniamy także pamiątkowe dyplomy dla każdego uczestnika kursu.