Kurs manager gastronomii – Rzeszów

Manager gastronomii to osoba odpowiedzialna za wiele istotnych z punktu widzenia funkcjonowania lokalu czynności. Dlatego też powinna ona posiadać szeroką wiedzę z różnych dziedzin. Wychodząc naprzeciw takim potrzebom, oferujemy Państwu wysokiej jakości kurs, który pozwoli na uzyskanie aktualnej wiedzy. Działamy na terenie całej Polski, a jedną z naszych lokalizacji jest Rzeszów.

Kilka słów o nas

Firma działa od 2007 roku i właśnie od tamtego momentu prowadzimy szeroko zakrojone szkolenia dla osób działających w sektorze gastronomicznym. Na przestrzeni lat doszliśmy do wniosku, że aby szkolenie było skuteczne - powinno przebiegać w fachowej, ale przyjaznej atmosferze i zapewniać komfort.

Dlatego też, mimo iż nasze szkolenia trwają przez około 7 godzin na dzień, zapewniamy w trakcie przerwę na przepyszny lunch. Podczas wykładów, mogą Państwo korzystać z przekąsek oraz napojów, które pozostawiamy do dyspozycji kursantów.

O czym jest szkolenie?

Wieloletnie doświadczenie pozwoliło nam dojść do wniosku, że aby uzyskać optymalny efekt – należy dać wiedzy czas i możliwość na ugruntowanie się. Dlatego nie mieszamy poszczególnych paneli i stosujemy metodę – więcej dni, mniej godzin. W ten sposób umysł jest wypoczęty i lepiej przyswaja informacje przekazywane przez prowadzących szkolenie.

W trakcie każdego kursu na terenie Rzeszowa (oraz innych części kraju), całość jest podzielona na siedem osobnych paneli, poruszających inną tematykę. Każdy panel to jeden dzień szkolenia. Podczas całego kursu poruszamy między innymi zagadnienia z zakresu prawa pracy, baristyki, rachunkowości i zahaczamy nawet o elementy dekorowania wnętrz. Z nami dowiedzą się Państwo, jak zaplanować optymalną dostawę, ale również – jak prowadzić reklamę lokalu.

Efekty kursu

Najbardziej podstawowym efektem szkolenia, który chcemy uzyskać – jest posiadający odpowiednią wiedzę manager gastronomii. Jednak oprócz tego, po ukończeniu wszystkich paneli – uczestnicy naszego kursu otrzymują również zaświadczenia sygnowane przez partnerów KSR w aż dwóch wersjach językowych: polskiej oraz angielskiej. Uczestnicy otrzymują również pamiątkowe dyplomy – w tych samych językach co zaświadczenia. Po ukończeniu kursu pozostajemy do Państwa dyspozycji i z chęcią odpowiemy na wszelkie pytania.

Metody nauki

Ćwiczenia praktyczne, demonstracje, praca w grupach, studia przypadków, dyskusje, demonstracje, filmy, zdjęcia, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają. Zajęcia teoretyczne prowadzone będą w oparciu o przygotowaną prezentację multimedialną.

Wymagania dotyczące udziału w kursie

Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum średnie.

Cele kształcenia

Absolwent szkolenie zdobędzie wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych oraz zarządzania nimi. Będzie potrafił planować, organizować oraz kontrolować pracę w restauracji. Zdobędzie wiedzę na temat rekrutacji pracowników i polityki wynagrodzeń oraz delegowania zadań i umiejętności motywowania pracowników. Będzie potrafił wspierać personel oraz inspirować go do działania. Absolwent posiądzie umiejętności budżetowania, tworzenia grafików pracy oraz realizacji założeń finansowych. Ponad to będzie znał podstawy sztuki kelnerskiej, barmańskiej, baristycznej oraz sommelierskiej. Między innymi, będzie potrafił profesjonalnie obsługiwać Gości zgodnie z obowiązującymi standardami, zdobędzie wiedzę na temat pracy za barem, jak również parzenia kawy czy serwisu wina. Będzie znać metody i techniki przygotowania kawy oraz posiadał podstawową wiedzę z zakresu towaroznawstwa alkoholi. Absolwent będzie potrafił profesjonalnie obsłużyć sprzęt gastronomiczny.

Efekty uczenia się

Absolwent szkolenia posiada wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych oraz zarządzania nimi. Potrafi planować, organizować oraz kontrolować pracę w restauracji. Posiada wiedzę na temat rekrutacji pracowników i polityki wynagrodzeń oraz delegowania zadań i umiejętności motywowania pracowników. Potrafi wspierać personel oraz inspirować go do działania. Absolwent posiada umiejętności budżetowania, tworzenia grafików pracy oraz realizacji założeń finansowych. Ponad to zna podstawy sztuki kelnerskiej, barmańskiej, baristycznej oraz sommelierskiej. Między innymi, potrafi profesjonalnie obsługiwać Gości zgodnie z obowiązującymi standardami, posiada wiedzę na temat pracy za barem, jak również parzenia kawy czy serwisu wina. Zna metody i techniki przygotowania kawy oraz posiada podstawową wiedzę z zakresu towaroznawstwa alkoholi i miksologii.. Absolwent potrafi profesjonalnie obsłużyć sprzęt gastronomiczny.

Aktualne zapisy na kurs managera gastronomii w Rzeszowie

Terminy kursów

Chcesz zamieścić tu swój kurs jako firma szkoleniowa?

Oferty pracy w gastronomii

Podniosłeś kwalifikacje, chcesz się dalej rozwijać, szukasz nowego miejsca? Sprawdź aktualne oferty pracy.

Dodatkowo, zapewniamy wygodną możliwość skorzystania jedynie z części paneli, co jest istotne między innymi dla osób, które prowadzą działalność gastronomiczną od dawna, jednak chciałyby zaktualizować posiadaną wiedzę w określonym zakresie.

W razie pytań lub wątpliwości zachęcamy do kontaktu.