Kurs Restaurator – Inwestor Gastronomii

Plan i szczegóły szkolenia:

Szanowni Państwo Krakowska Szkoła Restauratorów w trakcie swojego ponad dziesięcioletniego funkcjonowania na rynku współpracowała i współpracuje z inwestorami branży restauracyjnej, hotelarskiej, kawiarnianej i pokrewnej na terenie całego kraju. Pomogliśmy otworzyć, uruchomić liczne obiekty. Współpraca ta przebiegała i przebiega na różnych poziomach zaangażowania od działań projektowych do stworzenia menu i oferty, czy na szkoleniach dla personelu kończąc. Cechuje nas długie doświadczenie oraz bieżące realizacje obiektów w całym kraju. Poniżej przedstawiamy pierwszy w Polsce kurs profesjonalnie przygotowujący do otwarcia i prowadzenia biznesu w branży HoReCa – /hotele, restauracje, catering/. Kurs ten jest aktualizowany pod względem stanów prawnych oraz wszelkich nowości branżowych pojawiających się na rynku.W trakcie kursu odpowiadamy na wszelkie zadane przez Państwa pytania, jak również możemy zorganizować dodatkowe spotkanie ze specjalistą z danej dziedziny bez ponoszenia kosztów. Prosimy o zgłaszanie istotnych dla Państwa zagadnień przed kursem, co ułatwi organizację zajęć.Nasi kursanci otrzymują na zajęciach skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie oraz pozostajemy do Państwa dyspozycji po zakończonym szkoleniu doradzając i odpowiadając na wszelkie pytania związane z gastronomią.

Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo dwa ZAŚWIADCZENIA Krakowskiej Szkoły Restauratorów rozpoznawalne na terenie całego kraju jak również za granicą potwierdzające udział w kursie Restaurator Inwestor Gastronomii w języku polskim i angielskim, honorowane na terenie całej UE oraz dwa pamiątkowe certyfikaty w języku polskim i angielskim oraz dyplom KSR.

Dodatkowo kursanci otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs w Krakowskiej Szkole Restauratorów.Krakowska Szkoła Restauratorów jako jedna z nielicznych jednostek posiada Akredytację Kuratorium Oświaty. Jest to jedyny prawny wyznacznik jakościowy dla kursów na terenie Rzeczpospolitej Polskiej.

Program został opracowany przez zespół osób zajmujących się na co dzień profesjonalną pracą związaną z otwieraniem nowych obiektów restauracyjnych i hotelarskich.

Program

Pre-test

  1. Wymogi prawne dla lokali gastronomicznych – jakich obiektów szukać
  2. Pomysł na biznes – targetowanie klientów, oferta dostosowana do konkretnej grupy odbiorców
  3. Wybór miejsca na biznes – co decyduje o sukcesie
  4. Organizacja pracy kuchni, sali i baru
  5. Profesjonalne przygotowanie karty menu
  6. Przygotowanie i analiza food cost
  7. Wstępne budżetowanie inwestycji – teoretyczne określenie poziomu obrotów i zysków obiektu
  8. Czynności związane z odbiorem obiektu – Inspektorat Sanitarny, Nadzór Budowlany, Konserwator Zabytków
  9. Sprzęty ciężkie, kuchnia, sala i bar gdzie i co kupić
  10. Sprzęty drobne, kuchnia sala i bar – gdzie, co kupić
  11. Poszukiwanie pracowników – jak to zrobić w dobie braku personelu

Post-test

Ilość godzin szkoleniowych: 24 / 3 dni

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

  • Zapewniamy catering w postaci kawy, herbaty oraz słodkiej przekąski
  • Zapewniamy lunch w trakcie kursu

Prowadzący: Szymon Kohut

 

Koszt kursu wynosi 4500 PLN za osobę.

PROMOCJA: udział dwóch osób w cenie jednej.

Metody nauki

Ćwiczenia praktyczne, demonstracje, praca w grupach, studia przypadków, dyskusje, demonstracje, filmy, zdjęcia, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają. Zajęcia teoretyczne prowadzone będą w oparciu o przygotowaną prezentację multimedialną.

Wymagania dotyczące udziału w kursie

Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum średnie.

Cele kształcenia

Absolwent szkolenia będzie znał wymogi prawne dotyczące lokali gastronomicznych. Będzie potrafił organizować pracę kuchni, sali oraz baru oraz profesjonalnie przygotować kartę menu i analizę Food Cost.

Efekty uczenia się

Absolwent szkolenia zna wymogi prawne dotyczące lokali gastronomicznych. Potrafi organizować pracę kuchni, sali oraz baru oraz profesjonalnie przygotowuje kartę menu i analizę Food Cost.

11 - 13Grudzień

Kurs Restaurator – Inwestor Gastronomii

11 grudnia 2017 Gdyńska 31, Kraków, Polska 4,500.00 Dostępne miejsca
Zapisz się
29 - 31Styczeń

Kurs Restaurator – Inwestor Gastronomii

29 stycznia 2018 Gdyńska 31, Kraków, Polska 4,500.00 Dostępne miejsca
Zapisz się
26 - 28Luty

Kurs Restaurator – Inwestor Gastronomii

26 lutego 2018 Gdyńska 31, Kraków, Polska 4,500.00 Dostępne miejsca
Zapisz się