Szanowni Państwo KSR w trakcie swojego ponad dziesięcioletniego funkcjonowania na rynku współpracowała i współpracuje z inwestorami branży restauracyjnej, hotelarskiej, kawiarnianej i pokrewnej na terenie całego kraju. Pomogliśmy otworzyć, uruchomić liczne obiekty. Współpraca ta przebiegała i przebiega na różnych poziomach zaangażowania od działań projektowych do stworzenia menu i oferty, czy na szkoleniach dla personelu kończąc.
Kurs Restaurator Inwestor Gastronomii
Szkolenie – restaurator, inwestor gastronomii
Cechuje nas długie doświadczenie oraz bieżące realizacje obiektów w całym kraju. Poniżej przedstawiamy pierwszy w Polsce kurs profesjonalnie przygotowujący do otwarcia i prowadzenia biznesu w branży HoReCa – /hotele, restauracje, catering/. Kurs ten jest aktualizowany pod względem stanów prawnych oraz wszelkich nowości branżowych pojawiających się na rynku.W trakcie kursu odpowiadamy na wszelkie zadane przez Państwa pytania, jak również możemy zorganizować dodatkowe spotkanie ze specjalistą z danej dziedziny bez ponoszenia kosztów.
Prosimy o zgłaszanie istotnych dla Państwa zagadnień przed kursem, co ułatwi organizację zajęć.Nasi kursanci otrzymują na zajęciach skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie oraz pozostajemy do Państwa dyspozycji po zakończonym szkoleniu doradzając i odpowiadając na wszelkie pytania związane z gastronomią.
Grafik szkoleń
Wybierz i zarezerwuj szkolenie
Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo dwa ZAŚWIADCZENIA PARTNERA KSR rozpoznawalne na terenie całego kraju jak również za granicą potwierdzające udział w kursie Restaurator Inwestor Gastronomii w języku polskim i angielskim, honorowane na terenie całej UE oraz dwa pamiątkowe certyfikaty w języku polskim i angielskim.
Program został opracowany przez zespół osób zajmujących się na co dzień profesjonalną pracą związaną z otwieraniem nowych obiektów restauracyjnych i hotelarskich.
Program szkolenia “Restaurator – Inwestor Gastronomii”
Pre-test
- Wymogi prawne dla lokali gastronomicznych – jakich obiektów szukać
- Pomysł na biznes – targetowanie klientów, oferta dostosowana do konkretnej grupy odbiorców
- Wybór miejsca na biznes – co decyduje o sukcesie
- Organizacja pracy kuchni, sali i baru
- Profesjonalne przygotowanie karty menu
- Przygotowanie i analiza food cost
- Wstępne budżetowanie inwestycji – teoretyczne określenie poziomu obrotów i zysków obiektu
- Czynności związane z odbiorem obiektu – Inspektorat Sanitarny, Nadzór Budowlany, Konserwator Zabytków
- Sprzęty ciężkie, kuchnia, sala i bar gdzie i co kupić
- Sprzęty drobne, kuchnia sala i bar – gdzie, co kupić
- Poszukiwanie pracowników – jak to zrobić w dobie braku personelu
Post-test
Ilość godzin szkoleniowych: 24 / 3 dni
Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15
- Zapewniamy catering w postaci kawy, herbaty oraz słodkiej przekąski
- Zapewniamy lunch w trakcie kursu
Koszt kursu wynosi 4500 PLN za osobę.
Metody nauki
Ćwiczenia praktyczne, demonstracje, praca w grupach, studia przypadków, dyskusje, demonstracje, filmy, zdjęcia, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają. Zajęcia teoretyczne prowadzone będą w oparciu o przygotowaną prezentację multimedialną.
Wymagania dotyczące udziału w kursie
Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum średnie.
Cele kształcenia
Absolwent szkolenia będzie znał wymogi prawne dotyczące lokali gastronomicznych. Będzie potrafił organizować pracę kuchni, sali oraz baru oraz profesjonalnie przygotować kartę menu i analizę Food Cost.
Efekty uczenia się
Absolwent szkolenia zna wymogi prawne dotyczące lokali gastronomicznych. Potrafi organizować pracę kuchni, sali oraz baru oraz profesjonalnie przygotowuje kartę menu i analizę Food Cost.
Kup szkolenie online:
25 - 30Styczeń |
Kurs manager gastronomii |
Zapisz się |
25 - 29Styczeń |
Kurs Kelnerski II-go stopnia – Manager Sali |
Zapisz się |
25 Styczeń |
Marketing w Sieci dla gastronomii – marketing dla restauracji i hoteli |
Zapisz się |
25 - 29Styczeń |
Kurs Restaurator – Inwestor Gastronomii |
Zapisz się |
25 - 29Styczeń |
Kurs Szef Kuchni |
Zapisz się |
26 - 28Styczeń |
Szkolenie HACCP |
Zapisz się |
27 Styczeń - 03 Luty |
Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru |
Zapisz się |
01 - 06Luty |
Kurs manager gastronomii |
Zapisz się |
01 - 05Luty |
Kurs Szef Kuchni |
Zapisz się |
01 - 05Luty |
Kurs Kelnerski II-go stopnia – Manager Sali |
Zapisz się |
Aktualne zapisy na kurs restauratora, inwestora gastronomii
Terminy kursów
Chcesz zamieścić tu swój kurs jako firma szkoleniowa?
Oferty pracy w gastronomii
Podniosłeś kwalifikacje, chcesz się dalej rozwijać, szukasz nowego miejsca? Sprawdź aktualne oferty pracy.
Kursy Restaurator, Inwestor Gastronomii
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Białystok
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Bydgoszcz
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Gdańsk
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Gorzów Wielkopolski
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Katowice
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Zielona Góra
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Toruń
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Kielce
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Kraków
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Lublin
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Łódź
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Olsztyn
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Warszawa
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Opole
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Poznań
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Białystok
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Rzeszów
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Szczecin
Kurs Restaurator, Inwestor Gastronomii Wrocław