“Whisky moja żono tyś najlepszą z dam…” My nie do końca się zgadzamy z tymi słowami. Nie w samotności i nie żona, tylko w grupie i jako dodatek do życia. To nasza dewiza. Whisky to fascynujący trunek znany na całym Świecie. Wraz z nami dowiecie się jak wyprodukować złocisty trunek. Jakie są jego podziały, skąd pochodzi, jakie są regiony produkcji. Jakie składniki używamy do destylacji. Wytłumaczymy również dlaczego ten trunek jest tak bardzo niesamowity. Jak go podawać i z czym łączyć.
Kurs, warsztat whisky
Szkolenie – whisky
Degustacja zawiera około 15 – 20 różnych trunków typu:
– whisky szkocka single malt z regionów Highland, Lowland, Isley, Campbeltown;
– whisky irlandzka streight i blended;
– whisky U.S.A. Streight, blended;
– whisky typu Bourbon i Tenessy;
– whisky japońskie;
– Starka, polsko – litewska whisky;
– dodatki smakowe do trunku np. gorzka czekolada i inne.
Grafik szkoleń
Wybierz i zarezerwuj szkolenie
Program szkolenia “Warsztaty whisky”
- Historia i pochodzenie whisky.
- Państwa i regiony produkcji.
- Składniki używane w produkcji whisky i ich charakterystyka.
- Destylacja.
- Podział, rodzaje trunku, czym różni się single malt od blended i straight whisky.
- Degustacja whisky szkockiej, irlandzkiej, U.S.A., Kanada i Japonia.
Kup szkolenie online:
02 - 04Marzec |
Szkolenie HACCP |
Zapisz się |
04 Marzec |
Kuchnia molekularna |
Zapisz się |
04 Marzec |
Warsztaty carvingu |
Zapisz się |
05 Marzec |
Nowoczesne dekoracje drinków |
Zapisz się |
07 Marzec |
New Cocktail Design |
Zapisz się |
07 Marzec |
Kuchnia azjatycka |
Zapisz się |
09 - 11Marzec |
Szkolenie HACCP |
Zapisz się |
11 Marzec |
Kuchnia molekularna |
Zapisz się |
11 Marzec |
Warsztaty carvingu |
Zapisz się |
12 Marzec |
Nowoczesne dekoracje drinków |
Zapisz się |
Ilość godzin szkoleniowych: 8 / 1 dni
Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15
Zapewniamy catering w postaci kawy, herbaty oraz słodkiej przekąski
Zapewniamy lunch w trakcie kursu
Metody nauki
Wykład oparty o prezentację multimedialną, degustacja wybranych typów whisky, badania organoleptyczne.
Wymagania dotyczące udziału w kursie
Ukończone osiemnaście lat.
Cele kształcenia
Absolwent szkolenia zdobędzie wiedzę z zakresu historii trunku, regionów produkcji, podziału i rodzaju trunku. Nauczy się poprawnie przeprowadzać degustację i badania organoleptyczne związane ze smakiem i aromatem whisky.
Efekty uczenia się
Absolwent posiada wiedzę z zakresu historii trunku, regionów produkcji, podziału i rodzaju trunku. Umie przeprowadzić degustację i badania organoleptyczne związane ze smakiem i aromatem whisky.
Aktualne zapisy na warsztaty whisky
Terminy kursów
Chcesz zamieścić tu swój kurs jako firma szkoleniowa?
Oferty pracy w gastronomii
Podniosłeś kwalifikacje, chcesz się dalej rozwijać, szukasz nowego miejsca? Sprawdź aktualne oferty pracy.
Kursy Barmańskie II stopnia – Manager Baru organizujemy również w Twojej okolicy.
Kurs, warsztat whisky Białystok
Kurs, warsztat whisky Bydgoszcz
Kurs, warsztat whisky Gdańsk
Kurs, warsztat whisky Gorzów Wielkopolski
Kurs, warsztat whisky Katowice
Kurs, warsztat whisky Zielona Góra
Kurs, warsztat whisky Toruń
Kurs, warsztat whisky Kielce
Kurs, warsztat whisky Kraków
Kurs, warsztat whisky Lublin
Kurs, warsztat whisky Łódź
Kurs, warsztat whisky Olsztyn
Kurs, warsztat whisky Warszawa
Kurs, warsztat whisky Opole
Kurs, warsztat whisky Poznań
Kurs, warsztat whisky Białystok
Kurs, warsztat whisky Rzeszów
Kurs, warsztat whisky Szczecin
Kurs, warsztat whisky Wrocław