To szkolenie już się odbyło

Dyrektor Hotelu/Hotel General Manager

Rozpoczęcie:
25 listopada 2019 09:00
Zakończenie:
1 grudnia 2019 16:15
Miejsce szkolenia:
Gdyńska 31, Kraków, Polska   Zobacz na mapie:
Telefon
12 269 38 23

3,900.00

Plan i szczegóły szkolenia:

Ilość godzin szkoleniowych: 56/7 dni

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

Prowadzący m.in.:  Szymon Kohut, Michał Kumala

 

PROGRAM KURSU:

Pre-test

I. HOTEL

  • Zarys historii hotelarstwa w Świecie, Europie i Polsce
  • Klasyfikacja hoteli. Co oznaczają gwiazdki
  • wymogi prawne
  • wymogi jakościowe
  • wymogi stawiane przez Gości Hotelowych

II. DYREKTOR HOTELU/INWESTOR

  • zakres kompetencji General Manager
  • Dyrektor wizytówka hotelu
  • co to jest profesjonalizm?
  • profesjonalna postawa, netykieta, wysławianie się
  • tworzenie własnego autorytetu
  • zarządzaj dobrze, myśl do przodu
  • tworzenie planów rozwojowych dla obiektu
  • planowanie, wdrażanie, kierowanie, kontrola
  • motywowanie
  • ocenianie wyników pracy personelu
  • rekrutacja personelu
  • szkolenia i rozwój personelu
  • systemy wynagradzania

III.  ORGANIZACJA PRACY HOTELU

  • prawidłowa struktura działów hotelu
  • podział na poszczególne działy
  • recepcja, pokoje, restauracja i lobby bar, konferencje, spa, dział techniczny, dział sprzedaży i marketingu, kontrola jakości, dział zaopatrzenia

IV. PRAWIDŁOWA PRACA RECEPCJI

  • zakres kompetencji recepcji, zakres obowiązków
  • recepcja wizytówką hotelu
  • profesjonalna postawa recepcjonisty /strój, wygląd/
  • netykieta, zasady wysławiania się, korespondencji mailowej i rozmów telefonicznych
  • obsługa programów komputerowych dla hoteli /wybrać jaki/
  • komunikacja pomiędzy działami

V. OBSŁUGA PIĘTER

  • zakres kompetencji pracownika obsługi pięter, zakres obowiązków
  • standaryzacja utrzymania czystości w pokojach i powierzchniach publicznych
  • poprawne przeliczniki ergonomii pracy, wydajność pracy
  • kontrola białej rękawiczki
  • środki czystości, atesty, wydajność
  • sprzęty wykorzystywane w pracy obsługi pięter

VI. RESTAURACJA

  • zasady działania restauracji hotelowej /ala carte, grupy, lobby bar/
  • kuchnia, sala, bar, zmywalnia, catering – jak to działa, na co zwracać uwagę
  • struktura pracownicza, prawidłowe przygotowywanie grafików pracy
  • współpraca z Szefem Kuchni, Kierownikiem Sali, kontrola pracy
  • tworzenie, czytanie i kontrola agend restauracyjnych
  • kontrola zaopatrzenia i inwentaryzacje oraz kontrola food i beverage cost,
  • organizacja  śniadań, lunchy, kolacji przerw kawowych w formie bufetu
  • organizacja obsługi ala carte
  • standaryzacja pracy restauracji i lobby baru od personelu do produkcji i obsługi
  • rozliczenia finansowe, kontrola finansowa pracowników
  • trendy w sztuce restauracyjnej

VII. KONFERENCJE I IMPREZY OKOLICZNOŚCIOWE

  • profesjonalna obsługa konferencji
  • poprawny scenariusz konferencji
  • rodzaje konferencji, układy sal konferencyjnych
  • układy stołów i krzeseł,
  • profesjonalne rozłożenie materiałów piśmienniczych, napo ciepłych i zimnych
  • rodzaje lunchy, przerw kawowych, zastosowanie

VIII. SPA&WELLNESS

  • rodzaje usług SPA&WELLNESS
  • profesjonalna postawa personelu
  • utrzymanie czystości
  • wysoka jakość usług

IX. DZIAŁ TECHNICZNY

  • kiedy jest potrzebny działa techniczny
  • zakres obowiązków
  • utrzymanie zieleni

X. DZIAŁ SPRZEDAŻY I MARKETINGU

  • marketing i jego specyfikacja w hotelarstwie
  • promocja i reklama w hotelarstwie
  • tworzenie zapotrzebowania na produkt
  • promocja w internecie, najważniejsze portale internetowe
  • strona internetowa, pozycjonowanie
  • współpraca z biurami podroży i firmami eventowymi
  • internet w zarządzaniu hotelem
  • budżetowanie pracy i sprzedaży
  • przygotowywanie oferty sprzedażowej/pokoje, restauracja, imprezy, konferencje i inne/

XI. ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ

  • zasady TQM w branży hotelarskiej
  • tworzenie standaryzacji obiektu
  • tworzenie punktów kontroli
  • kontrola wewnętrzna i zewnętrzna obiektu
  • przeprowadzanie audytów wewnętrznych i zewnętrznych
  • kontrolowanie opinii o obiekcie

XII. PRAWO PRACY,

XIII. ELEMENTY HACCP

Post-test

 

Koszt kursu wynosi 3 900,00 PLN.

Realizacja kursu nastąpi dla grupy minimum 3 osób.

W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zadatku w wysokości 500,00 PLN.

Płatności za szkolenie można dokonać  w wybranej przez siebie formie:

  • Przelewu na rachunek mBank 69 1140 2004 0000 3102 4576 6420,
  • Za pośrednictwem systemu płatności elektronicznych PayU również w formie rat PayU ,
  • Gotówką w biurze Krakowskiej Szkoły Restauratorów przy ul. Gdyńskiej 31 w Krakowie, od poniedziałku do piątku w godzinach: 9:00-16:00.

Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

Status

To szkolenie już się odbyło

1 Has Sold