Plan i szczegóły szkolenia:
Ilość godzin szkoleniowych: 3
Zajęcia odbywają się w godzinach: 16:00-19:00
WPROWADZENIE I PODSTAWY:
- Barman / uniform, wygląd /
- Stacja Barowa /Podstawowe przygotowanie Baru/
- Podział i typologia cocktaili.
- Techniki Miksowania.
- Rodzaj oraz dobór szkła do koktajli.
- Rodzaje sprzętu barmańskiego oraz sposób użycia.
- Dekorowanie klasyczne oraz profesjonalne drinków
CZĘŚĆ TEORETYCZNA
- Wódka
- Tequila
- Likiery
- Rum
- Whiskey
- Gin
CZĘŚĆ PRAKTYCZNA PRZYGOTOWANIA KOKTAJLI:
- Koktajle klasyczne
- Koktajle aperitifowe
- Koktajle domowym sposobem
- Koktajle Blenderowane
- Koktajle na każdą porę roku
Koszt kursu wynosi 49 PLN.
Każda osoba uczestnicząca w szkoleniu OnLine, otrzyma Partnera KSR w języku polskim i angielskim. Certyfikat zostanie wysłany pocztą za pobraniem na wskazany adres.
Trzy godziny szkolenia, podzielone są na trzy godziny lekcyjne po 45 minut. Trzy 15 minutowe przerwy będą poświęcone na zadawanie pytań i udzielenie odpowiedzi uczestnikom szkolenia.
W celu przeprowadzenia prawidłowego szkolenia, prosimy o przygotowanie niezbędnych narzędzi oraz alkoholi w odpowiednich ilościach.
Owoce:
- cztery limonki
- trzy cytryny
- dwa pomarańcza
- jeden ananas
- konfitura truskawkowa
- jajko kurze
- osiem truskawek ( mogą być mrożone )
- doniczka mięty
- szklanka cukru
- około 7 kg lodu
Alkohole:
- około 200ml wódki czystej
- około 200 ml Rumu
- około 100ml whiskey
- około 100ml Gin-u
- około 100ml Tequila
- około 50 ml likieru pomarańczowego
- około 50 ml likieru niebieskiego blue i syropu grenadyna
- o,5l soku pomarańczowego i żurawinowego
- mleko kokosowe
- woda gazowana