Kuchnia molekularna

Rozpoczęcie:
3 marca 2019 09:00
Zakończenie:
3 marca 2019 16:15
Miejsce szkolenia:
Gdyńska 31, Kraków, Polska   Zobacz na mapie:
Telefon
12 269 38 23

590.00

Plan i szczegóły szkolenia:

 

Wszelkie niezbędne produkty – bez ograniczeń.

Zajęcia odbywają się w godzinach: 09:00-16:15

Ilość godzin szkoleniowych: 8/1 dzień

Prowadzący m.in. Paweł Wojtyga, Michał Węcławek

 

PROGRAM KURSU:

Pre-test

  1. Zarys historii kuchni molekularnej
  2. Techniki Sous Vide –  wolne gotowanie
  3. Dekonstrukcja – nowoczesne formy klasycznych dań
  4. Ciekły azot i suchy lód – zastosowanie chłodzenia w przygotowywaniu dań
  5. Emulgacja – łączenie substancji niejednorodnych
  6. Zagęszczanie – sosy, zawiesiny, wykorzystanie m.in. ksantyny, maltodekstryny
  7. Sferyfikacja – przygotowanie kawioru warzywnego
  8. Żelowanie – galaretki wykorzystanie m.in. agaru czy pektyny

Post-test

 

Koszt kursu wynosi 590 PLN.

W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zadatku w wysokości 240 PLN.

Płatności za szkolenie można dokonać  w wybranej przez siebie formie:

  • Przelewu na rachunek mBank 69 1140 2004 0000 3102 4576 6420,
  • Za pośrednictwem systemu płatności elektronicznych PayU również w formie rat PayU ,
  • Gotówką w biurze Krakowskiej Szkoły Restauratorów przy ul. Gdyńskiej 31 w Krakowie, od poniedziałku do piątku w godzinach: 9:00-16:00.

Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

Status

Dostępne miejsca

4 Has Sold

Schedule

zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

ilość godzin szkoleniowych: 8/1 dzień