Plan i szczegóły szkolenia:
Wszelkie niezbędne produkty – bez ograniczeń.
Zajęcia odbywają się w godzinach: 09:00-16:15
Ilość godzin szkoleniowych: 8/1 dzień
Prowadzący m.in. Paweł Wojtyga, Michał Węcławek
PROGRAM KURSU:
Pre-test
- Zarys historii kuchni molekularnej
- Techniki Sous Vide – wolne gotowanie
- Dekonstrukcja – nowoczesne formy klasycznych dań
- Ciekły azot i suchy lód – zastosowanie chłodzenia w przygotowywaniu dań
- Emulgacja – łączenie substancji niejednorodnych
- Zagęszczanie – sosy, zawiesiny, wykorzystanie m.in. ksantyny, maltodekstryny
- Sferyfikacja – przygotowanie kawioru warzywnego
- Żelowanie – galaretki wykorzystanie m.in. agaru czy pektyny
Post-test
Koszt kursu wynosi 590 PLN.
W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zadatku w wysokości 240 PLN.
Płatności za szkolenie można dokonać w wybranej przez siebie formie:
- Przelewu na rachunek mBank 69 1140 2004 0000 3102 4576 6420,
- Za pośrednictwem systemu płatności elektronicznych PayU również w formie rat PayU ,
- Gotówką w biurze Krakowskiej Szkoły Restauratorów przy ul. Gdyńskiej 31 w Krakowie, od poniedziałku do piątku w godzinach: 9:00-16:00.
Obowiązuje kolejność zgłoszeń.