To szkolenie już się odbyło
Promocja!

Kurs Barmański II stopnia – Manager Baru

Rozpoczęcie:
17 marca 2021 09:00
Zakończenie:
24 marca 2021 16:15

1,720.00 1,500.00









Produkt dostępny na zamówienie

Plan i szczegóły szkolenia:

Ilość godzin szkoleniowych: 56 / 7 dni
Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

Wszelkie niezbędne produkty – bez ograniczeń.

Wymagania dotyczące udziału w kursie – ukończone 18 lat.

PROGRAM KURSU:

I Dzień: /ZARZĄDZANIE/
Pre-test

  1. Prawidłowa postawa personelu
  2. Profesjonalna rekrutacja
  3. Delegowanie zadań i motywacja
  4. Prawidłowe grafiki pracy
  5. Rozliczenia finansowe i kontrolowanie pracowników
  6. Psychologia sprzedaży /up- selling, cross selling/
  7. Reklama i marketing w barze
  8. Zasady projektowania baru i wyposażenie

II-IV Dzień: /KLASYCZNA PRACA BARMANA/

  1. Towaroznawstwo alkoholi wraz z degustacją
  2. Charakterystyka trunków, historia, sposób produkcji w oparciu o wybrane marki i rodzaje
  3. Przygotowywanie klasycznych drinków w oparciu o oryginalne receptury i składniki

V Dzień: /BARISTYKA, SOMMELIERSTWO/

  1. Historia i rodzaje kaw, charakterystyka
  2. Perfekcyjne espresso zasada 4 M
  3. Przygotowywanie: kaw klasycznych, mlecznych, deserowych z syropami, czekoladą i alkoholem
  4. Elementy Art Latte: podstawowe wzory „lane z ręki” oraz rysowane sosem i szpikulcem
  5. Typologia win tradycyjnych wraz z degustacją wybranych przedstawicieli
  6. Najważniejsze regiony winiarskie, rodzaje, szczepów i ich charakterystyk
  7. Profesjonalna degustacja i ocena wina
  8. Dekantacja wina
  9. Profesjonalny serwis win
  10. Profesjonalne przygotowanie karty win

VI Dzień: /ROZLICZENIA I ORGANIZACJA BARU/

  1. Rozliczanie baru, komputerowe systemy obsługi /inwentaryzacja, manko, superata/
  2. Nauka obsługi POS i programów inwentaryzacyjnych – praca na profesjonalnym sprzęcie
  3. Beverage cost – zarządzanie i zwiększanie sprzedaży
  4. Firmy dystrybuujące wyposażenie dla gastronomii /sprzęt barmański, szkło, dobór właściwego/
  5. Zamówienia, koncerny alkoholowe, rozmowy z przedstawicielami handlowymi
  6. Profesjonalne menu – zasady kompozycji






VII Dzień: /NOWOCZESNA PRACA BARMANA/

  1. Towaroznawstwo napoi alkoholowych wraz z degustacją
  2. Charakterystyka trunków, historia, sposób produkcji w oparciu o wybrane marki i rodzaje
  3. Tworzenie własnych kompozycji smakowych /sztuka aromatyzowania trunków, infuzje, zasady kojarzenia składników
  4. Przygotowywanie drinków nowoczesnych lub w nowych odsłonach
  5. Komponowanie profesjonalnej karty menu dostosowanej do charakterystyki lokalu i Gości
  6. Najnowsze trendy /tiki koktajle, kule lodowe, bittery, maturacja koktajli/

Post-test

Realizacja kursu nastąpi dla grupy min. 3 osób.
Koszt kursu wynosi 1720 PLN.
W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zadatku w wysokości 400 PLN.
Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

Status

To szkolenie już się odbyło

Has Sold

Schedule

zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

ilość godzin szkoleniowych: 56/7dni