Kurs cukierniczy I stopnia

Rozpoczęcie:
12 sierpnia 2017 09:00
Zakończenie:
13 sierpnia 2017 16:15
Miejsce szkolenia:
Gdyńska 31, Kraków, Polska   Zobacz na mapie:
Telefon
12 269 38 23

790.00

Plan i szczegóły szkolenia:

Zajęcia odbywają się na terenie KSR oraz profesjonalnej kuchni. Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych Mistrzów Cukiernictwa. Kurs trwa 16 godzin szkoleniowych. Zawiera multimedialną projekcję teoretyczną oraz praktyczne zdobywanie doświadczenia i poszerzanie wiedzy.

Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo dwa certyfikaty potwierdzające udział w Kursie dla Cukierników w języku polskim i angielskim akredytowane przez Małopolskiego Kuratora Oświaty.

Nasi kursanci otrzymują na zajęciach skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie.

Dodatkowo również kursanci otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs w Krakowskiej Szkole Restauratorów.

 

PROGRAM:

I Dzień:

  1. Omówienie środków spożywczych oraz spulchniających i ich zastosowanie
  2. Podstawowy sprzęt w cukierni i jego zastosowanie
  3. Ciasta kruche i biszkoptowe
  4. Tarta na słono i słodko
  5. Dekoracje w karmelu i czekoladzie
  6. Czekoladki i praliny

 II Dzień:

  1. Torty i ich podział oraz sposoby dekoracji
  2. Podstawowe masy i kremy
  3. Lukier plastyczny, sposoby barwienia
  4. Eleganckie dekoracje z lukru plastycznego
  5. Ciasteczka bankietowe i finger food
  6. Ciasta na zimno
  7. Klasyczne desery i ich nowoczesne dekoracje

 

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

Ilość godzin szkoleniowych: 16

Prowadzący m.in. Michał Cienki, Zbigniew Sonik

Metody nauki: ćwiczenia praktyczne, demonstracje, praca w grupach, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają.

Wymagania dotyczące udziału w kursie: ukończone 16 lat, wykształcenie  minimum podstawowe.

Cele kształcenia: Absolwent szkolenia zdobędzie wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych na stanowisku cukiernik, posiądzie umiejętności pracy w cukierni oraz kawiarni. Będzie potrafił przygotowywać ciasta, desery oraz praliny. Nauczy się pracować samodzielnie jak również współpracować w zespole. Pozna podstawy zasad GMP i GHP.

Efekty uczenia się: Absolwent szkolenia posiada wiedzę na temat pracy w obiektach gastronomicznych na stanowisku cukiernik, posiada umiejętności pracy w cukierni oraz kawiarni. Samodzielnie Przygotowuje ciasta, desery oraz praliny. Potrafi pracować samodzielnie jak również współpracować w zespole. Zna podstawy zasad GMP i GHP.

 

Koszt szkolenia wynosi 790 PLN.

W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zadatku w wysokości 150 PLN.

Płatności za szkolenie można dokonać  w wybranej przez siebie formie:

  • Przelewu na rachunek mBank 69 1140 2004 0000 3102 4576 6420,
  • Za pośrednictwem systemu płatności elektronicznych PayU również w formie rat PayU ,
  • Gotówką w biurze Krakowskiej Szkoły Restauratorów przy ul. Gdyńskiej 31 w Krakowie, od poniedziałku do piątku w godzinach: 9:00-16:00.

Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

Status

Dostępne miejsca

4 Has Sold

Schedule

zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

ilość godzin szkoleniowych: 16/2dni