To szkolenie już się odbyło

Kurs cukierniczy I stopnia

Rozpoczęcie:
9 marca 2019 09:00
Zakończenie:
10 marca 2019 16:15
Miejsce szkolenia:
Gdyńska 31, Kraków, Polska   Zobacz na mapie:
Telefon
12 269 38 23

890.00

Zapis na listę rezerwową

Plan i szczegóły szkolenia:

 

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

Ilość godzin szkoleniowych: 16

Prowadzący m.in. Michał Cienki, Zbigniew Sonik, Dawid Makurat, Iwona Cienki, Sylwia Ładyga

 

PROGRAM KURSU:

I Dzień:

Pre-test

1.Podstawowy sprzęt wykorzystywany w cukiernictwie

2.Wykorzystanie technik cukierniczych nie tylko w cukierni

3.Omówienie różnych rodzajów ciast

  • biszkoptowe,
  • drożdżowe,
  • kruche,
  • parzone,
  • cygaretkowe

4.Ciasteczka bankietowe

  • ciastka z nadzieniem,
  • trufle

5.Dekoracje z masy cukrowej

 

 II Dzień:

1.Różne techniki wykonywania tortów

2.Zastosowanie sosów angielskich w produkcji deserów

3.Zastosowanie owoców w produkcji mas i kremów

4.Desery talerzowe:

  • klasyczne desery w nowoczesnym wydaniu,
  • elementy kuchni molekularnej,
  • kruszonki i ziemie jadalne

5.Czekolada:

  • omówienie różnych rodzajów czekolady,
  • temperowanie czekolady,
  • wykonanie dekoracji czekoladowych i pralin.

Post-test

 

Koszt szkolenia wynosi 890 PLN.

W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zadatku w wysokości 150 PLN.

Płatności za szkolenie można dokonać  w wybranej przez siebie formie:

  • Przelewu na rachunek mBank 69 1140 2004 0000 3102 4576 6420,
  • Za pośrednictwem systemu płatności elektronicznych PayU również w formie rat PayU ,
  • Gotówką w biurze Krakowskiej Szkoły Restauratorów przy ul. Gdyńskiej 31 w Krakowie, od poniedziałku do piątku w godzinach: 9:00-16:00.

Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

 

Status

Zapis na listę rezerwową - skontaktuj się z nami

8 Has Sold

Schedule

zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

ilość godzin szkoleniowych: 16/2dni