To szkolenie już się odbyło

Kurs cukierniczy I stopnia

Rozpoczęcie:
25 listopada 2019 09:00
Zakończenie:
26 listopada 2019 16:15
Miejsce szkolenia:
Gdyńska 31, Kraków, Polska   Zobacz na mapie:
Telefon
12 269 38 23

890.00

Plan i szczegóły szkolenia:

 

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-17:00

Ilość godzin szkoleniowych: 16/2 dni

Prowadzący m.in.: 

Program kursu

Kurs cukierniczy I stopnia ma na celu zapoznać uczestników z większością technik używanych w tradycyjnym, jak i nowoczesnym cukiernictwie.

Post-test.

Zastosowanie tradycyjnych receptur w nowoczesnym cukiernictwie:

  1. Glazury lustrzane tzw. mirror glaze.
  2. Biszkopty suche i mokre.
  3. Tartoletki.
  4. Karmelizowanie orzechów.
  5. Torty mrożone- podstawy.
  6. Mono porcje – podstawy.
  7. Musy czekoladowe i owocowe.
  8. Agar- zastosowanie.
  9. Serniki na zimno i na ciepło.
  10. Toffi – płynne oraz krówka – zastosowanie.
  11. Bezy jako element dekoracyjny.
  12. Ptysie w klasycznym jak i nowoczesnym wydaniu.
  13. Masło kakaowe – izolacje, zamszowanie, dekoracje.
  14. Klasyczne kremy cukiernicze.
  15. Czekolada – wstęp, temperowanie, zastosowanie i dekoracje.

Post-test.

Wszystkie kursy będą modyfikowane pod sezonowość produktu, oraz okresy świąteczne.

 

Koszt szkolenia wynosi 890 PLN.

W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zadatku w wysokości 150 PLN.

Płatności za szkolenie można dokonać  w wybranej przez siebie formie:

  • Przelewu na rachunek mBank 69 1140 2004 0000 3102 4576 6420,
  • Za pośrednictwem systemu płatności elektronicznych PayU również w formie rat PayU ,
  • Gotówką w biurze Krakowskiej Szkoły Restauratorów przy ul. Gdyńskiej 31 w Krakowie, od poniedziałku do piątku w godzinach: 9:00-16:00.

Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

 

Status

To szkolenie już się odbyło

6 Has Sold

Schedule

zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

ilość godzin szkoleniowych: 16/2dni