Kurs kelnerski I stopnia

Rozpoczęcie:
18 marca 2019 09:00
Zakończenie:
21 marca 2019 16:15
Miejsce szkolenia:
Gdyńska 31, Kraków, Polska   Zobacz na mapie:
Telefon
12 269 38 23

520.00

Plan i szczegóły szkolenia:

 

Ilość godzin szkoleniowych: 32

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

Prowadzący m.in. Marcin Włodarczyk, Krzysztof Bajda

 

PROGRAM KURSU:

I DZIEŃ:

1.Pre-test

2. Profesjonalna postawa kelnera:

  • strój, wygląd
  • zasady pracy restauracyjnej
  • zakazane postawy
  • poprawne postawy personelu

3. Zasady funkcjonowania restauracji

4. Przygotowanie stanowiska pracy

  • niezbędnik kelnerski

5.Prezentacja zastawy stołowej

  • porcelana, sztućce, szkło
  • prawidłowe dobranie sprzętu do charakteru potrawy czy napoju

II DZIEŃ:

1. Powtórka zagadnień z dnia wcześniejszego,

2. Bielizna stołowa oraz profesjonalne składanie serwetek

3. Nakrywanie do stołu, różne warianty menu

4. Profesjonalne nakrywanie do stołu

  • nakrycie podstawowe, nakrycie rozszerzone, nakrycie zgodne z menu

5. Obsługa Gości restauracyjnych indywidualnych

  • powitanie, serwis, podziękowanie i pożegnanie Gości

6. Techniki kelnerskie

  • prawidłowe przenoszenie talerzy
  • noszenie tacy
  • zbieranie brudnych naczyń ze stołu

III DZIEŃ:

1. Powtórka zagadnień z dni wcześniejszych

2. Serwis wina i degustacje potraw

  • typologia win stałych, serwis win stałych i modyfikowanych
  • charakterystyka podstawowych szczepów (białe i czerwone)
  • wina musujące, słodkie i wzmacniane
  • dobieranie win i degustacja potraw specjalnych

3. Rodzaje serwisu i ich zastosowanie

  • serwis: klasyczny /niemiecki, francuski, angielski, rosyjski/

4. Zasady organizacji imprez zbiorowych

  • imprezy zasiadane i stojące
  • charakterystyka i organizacja
  • najważniejsze elementy, dobór serwisu itp.

IV DZIEŃ:

1.Powtórka zagadnień z dni wcześniejszych

2. Profesjonalna, kulturalna sprzedaż sugestywna

  • zwiększenie obrotów restauracji i poziomu zadowolenia Gościa
  • typologia Gości i metody współpracy
  • up-selling
  • cross-selling
  • sugestywne opisywanie potraw
  • psychologia sprzedaży
  • rozmowy z trudnym Gościem
  • wysoki standard obsługi (wspieranie wizerunku firmy)

3. Post-test

 

Koszt kursu wynosi 520 PLN.

W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zadatku w wysokości 150 PLN.

Płatności za szkolenie można dokonać  w wybranej przez siebie formie:

  • Przelewu na rachunek mBank 69 1140 2004 0000 3102 4576 6420,
  • Za pośrednictwem systemu płatności elektronicznych PayU również w formie rat PayU ,
  • Gotówką w biurze Krakowskiej Szkoły Restauratorów przy ul. Gdyńskiej 31 w Krakowie, od poniedziałku do piątku w godzinach: 9:00-16:00.

Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

 

Status

Dostępne miejsca

1 Has Sold

Schedule

zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

ilość godzin szkoleniowych: 32/4dni