To szkolenie już się odbyło

Kurs Manager Gastronomii

Rozpoczęcie:
11 grudnia 2017 09:00
Zakończenie:
17 grudnia 2017 16:15
Miejsce szkolenia:
Gdyńska 31, Kraków, Polska   Zobacz na mapie:
Telefon
+48 12 269 38 23

Plan i szczegóły szkolenia:

Ilość godzin szkoleniowych: 56 / 7 dni

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

Istnieje możliwość skorzystania z pojedynczych dni w trakcie kursu, koszt 490 PLN/dzień

Zapewniamy catering w postaci kawy, herbaty oraz słodkiej przekąski

Zapewniamy lunch w trakcie kursu

Prowadzący m.in.: Szymon Kohut, Marcin Włodarczyk, Mariusz Mureńko, Wojciech Giebuta, Elżbieta Stefan, Agnieszka Fausek-Kaczanowska, Adam Sawicki, Anna Kaniszewska

 

PROGRAM KURSU:

I Dzień:

Pre-test

  1. Manager gastronomii: cele, zadania, autoprezentacja, style zarządzania
  2. Funkcje Managera: planowanie, organizowanie, kierowanie, kontrola
  3. Rekrutacja pracowników i polityka wynagrodzeń, delegowanie zadań, motywacja
  4. Komunikacja z personelem i trudne rozmowy, konflikty
  5. Elementy psychologii i typy psychologiczne: sangwinik, choleryk, flegmatyk, melancholik
  6. Zabezpieczenie ilościowe personelu, tworzenie grafików pracy, rozliczenia finansowe
  7. FOOD COST: kontrolowanie kosztów oraz kształtowanie sprzedaży

II Dzień:

  1. Elementy sztuki kelnerskiej
  2. Organizacja pracy sali
  3. Profesjonalny wygląd i postawa personelu
  4. Zasady doboru i zakupu porcelany, szkła, sztućców, bielizny stołowej
  5. Przygotowanie sali do pracy: planowanie obsługi, cykl życia restauracji
  6. Rodzaje serwisów i ich zastosowanie
  7. Zasady nakrywania do stołu i obsługi Gości
  8. Podstawy organizacji imprez okolicznościowych

III Dzień:

  1. Organizacja pracy baru
  2. Personel, wymagania jakościowe pracowników
  3. Zasady tworzenia baru, wymiary, miejsca, sprzęt, szkło itp.
  4. Towaroznawstwo napoi alkoholowych
  5. Elementy miksologii
  6. Podstawy baristyki, podstawowe informacje o kawie: niezbędny sprzęt, kawy klasyczne

IV Dzień:

  1. Podstawowe zagadnienia z zakresu prawa pracy
  2. Rodzaje umów cywilnoprawnych i ich zastosowanie
  3. Elementy księgowości, ZUS, US
  4. Nowoczesna promocja i reklama

V Dzień:

  1. Prowadzenie obiektu gastronomicznego, rodzaje zakładów gastronomicznych
  2. Ważne elementy przy wyborze miejsca prowadzenia działalności i śledzenie działań konkurencji
  3. Przygotowanie oferty sprzedażowej
  4. Trendy w sztuce restauracyjnej
  5. Cykl życia restauracji i obiektów sektora HoReCa
  6. Dostosowanie funkcji lokalu do klienta docelowego
  7. Sprzedaż sugestywna czyli jak zwiększyć obroty
  8. Zezwolenie na sprzedaż napojów alkoholowych – koncesja
  9. Nieprawidłowości finansowe – kradzieże i przeciwdziałanie
  10. Karta Menu – zasady tworzenia i kontrolowanie jakości
  11. Tworzenie procedur jakościowych

VI Dzień:

  1. Rodzaje sprzętu kuchennego, restauracyjnego i ich zastosowanie
  2. Elementy technologii żywienia
  3. Normy Państwowej/ Powiatowej Inspekcji Sanitarnej
  4. System HACCP w gastronomii tworzenie ksiąg HACCP, ustalanie CCP
  5. Systemy POS – omówienie

VII Dzień:

  1. Podstawowe informacje związane ze sztuka sommelierską
  2. Typologia win
  3. Serwis win stałych i modyfikowanych
  4. Dobór win do potraw
  5. Polityka magazynowania win, dobór dostawców
  6. Savoir vivre w pracy – netykieta
  7. Zasady poprawnego stroju, poprawnej komunikacji
  8. Zasady zachowania się przy stole, trudne potrawy, ciekawostki kulinarne
  9. Gafy i ich naprawianie

Post-test

 

Koszt kursu wynosi 1660 PLN.

W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zadatku w wysokości 250 PLN.

Płatności za szkolenie można dokonać  w wybranej przez siebie formie:

  • Przelewu na rachunek mBank 69 1140 2004 0000 3102 4576 6420,
  • Za pośrednictwem systemu płatności elektronicznych PayU również w formie rat PayU ,
  • Gotówką w biurze Krakowskiej Szkoły Restauratorów przy ul. Gdyńskiej 31 w Krakowie, od poniedziałku do piątku w godzinach: 9:00-16:00.

Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

Status

To szkolenie już się odbyło

3 Has Sold

Schedule

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:30

Ilość godzin szkoleniowych: 56 / 7 dni