Promocja!

Kurs manager gastronomii

Rozpoczęcie:
28 lutego 2022
Zakończenie:
5 marca 2022

2,500.00 2,200.00









Produkt dostępny na zamówienie

Plan i szczegóły szkolenia:

Program szkolenia “Manager gastronomii”

Panel I:

Pre-test

Manager gastronomii: cele, zadania, autoprezentacja, style zarządzania
Funkcje Managera: planowanie, organizowanie, kierowanie, kontrola
Rekrutacja pracowników i polityka wynagrodzeń, delegowanie zadań, motywacja
Komunikacja z personelem i trudne rozmowy, konflikty
Elementy psychologii i typy psychologiczne: sangwinik, choleryk, flegmatyk, melancholik
Zabezpieczenie ilościowe personelu, tworzenie grafików pracy, rozliczenia finansowe
FOOD COST: kontrolowanie kosztów oraz kształtowanie sprzedaży

Panel II:

Elementy sztuki kelnerskiej
Organizacja pracy sali
Profesjonalny wygląd i postawa personelu
Zasady doboru i zakupu porcelany, szkła, sztućców, bielizny stołowej
Przygotowanie sali do pracy: planowanie obsługi, cykl życia restauracji
Rodzaje serwisów i ich zastosowanie
Zasady nakrywania do stołu i obsługi Gości
Podstawy organizacji imprez okolicznościowych

Panel III:

Organizacja pracy baru
Personel, wymagania jakościowe pracowników
Zasady tworzenia baru, wymiary, miejsca, sprzęt, szkło itp.
Towaroznawstwo napoi alkoholowych
Elementy miksologii
Podstawy baristyki, podstawowe informacje o kawie: niezbędny sprzęt, kawy klasyczne

Panel IV:

Podstawowe zagadnienia z zakresu prawa pracy
Rodzaje umów cywilnoprawnych i ich zastosowanie
Elementy księgowości, ZUS, US
Nowoczesna promocja i reklama

Panel V:

Prowadzenie obiektu gastronomicznego, rodzaje zakładów gastronomicznych
Ważne elementy przy wyborze miejsca prowadzenia działalności i śledzenie działań konkurencji
Przygotowanie oferty sprzedażowej
Trendy w sztuce restauracyjnej
Cykl życia restauracji i obiektów sektora HoReCa
Dostosowanie funkcji lokalu do klienta docelowego
Sprzedaż sugestywna czyli jak zwiększyć obroty
Zezwolenie na sprzedaż napojów alkoholowych – koncesja
Nieprawidłowości finansowe – kradzieże i przeciwdziałanie
Karta Menu – zasady tworzenia i kontrolowanie jakości
Tworzenie procedur jakościowych







Panel VI:

Rodzaje sprzętu kuchennego, restauracyjnego i ich zastosowanie
Elementy technologii żywienia
Normy Państwowej/ Powiatowej Inspekcji Sanitarnej
System HACCP w gastronomii tworzenie ksiąg HACCP, ustalanie CCP
Systemy POS – omówienie

Panel VII:

Podstawowe informacje związane ze sztuka sommelierską
Typologia win
Serwis win stałych i modyfikowanych
Dobór win do potraw
Polityka magazynowania win, dobór dostawców
Savoir vivre w pracy – netykieta
Zasady poprawnego stroju, poprawnej komunikacji
Zasady zachowania się przy stole, trudne potrawy, ciekawostki kulinarne
Gafy i ich naprawianie

Post-test

Ilość godzin szkoleniowych: 56 / 7 dni
Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15
Istnieje możliwość skorzystania z pojedynczych dni w trakcie kursu, koszt 490 PLN/dzień
Zapewniamy catering w postaci kawy, herbaty oraz słodkiej przekąski
Zapewniamy lunch w trakcie kursu

Status

Dostępne miejsca

Has Sold