Kurs sommelierski

Rozpoczęcie:
28 marca 2020 09:00
Zakończenie:
29 marca 2020 16:15
Miejsce szkolenia:
Gdyńska 31, Kraków, Polska   Zobacz na mapie:
Telefon
12 269 38 23

1,070.00

Plan i szczegóły szkolenia:

 

Ilość godzin szkoleniowych: 16 / 2 dni

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

Prowadzący m.in. Szymon Kohut, Robert Bogaczyk, Maciej Marciniak

 

PROGRAM KURSU:

I Dzień:

Pre-test

  1. Jak powstaje wino i co wpływa na jego smak.
  2. Charakterystyka szczepów (białe i czerwone).
  3. Degustacja win – warsztaty.
  4. Charakterystyka podstawowych regionów winiarskich (geografia, klasyfikacja, typologia).
  5. Stary Świat kontra Nowy Świat – podobieństwa i różnice.
  6. Jak czytać etykietę wina?
  7. Wina musujące, słodkie i wzmacniane (charakterystyka i degustacja).

II Dzień:

  1. Praca i obowiązki sommeliera.
  2. Podawanie i otwieranie wina (temp. podawania, profesjonalny serwis).
  3. Dobieranie win do potraw (i ich polecanie, metody up-seeligu).
  4. Wino, a sery, degustacja i omówienie klasycznych serów europy.
  5. Tworzenie karty win do restauracji.
  6. Przechowywanie win.
  7. Gdzie kupować wino?
  8. Rozpoznawanie win zepsutych i postępowanie z nimi (kontakt z przedstawicielami).

Post-test

 

Koszt szkolenia wynosi 1070 PLN.

W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zadatku w wysokości 300 PLN. 

Płatności za szkolenie można dokonać  w wybranej przez siebie formie:

  • Przelewu na rachunek mBank 69 1140 2004 0000 3102 4576 6420,
  • Za pośrednictwem systemu płatności elektronicznych PayU również w formie rat PayU ,
  • Gotówką w biurze Krakowskiej Szkoły Restauratorów przy ul. Gdyńskiej 31 w Krakowie, od poniedziałku do piątku w godzinach: 9:00-16:00.

Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

Status

Dostępne miejsca

2 Has Sold

Schedule

zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

ilość godzin szkoleniowych: 16/2dni