Kurs Szef Kuchni

Rozpoczęcie:
17 czerwca 2019 09:00
Zakończenie:
22 czerwca 2019 16:15
Miejsce szkolenia:
Gdyńska 31, Kraków, Polska   Zobacz na mapie:
Telefon
12 269 38 23

2,190.00

Plan i szczegóły szkolenia:

 

Ilość godzin szkoleniowych: 48

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

Prowadzący m.in.  Szymon Kohut, Paweł Wojtyga, Marcin Włodarczyk, Michał Sierka

 

PROGRAM KURSU:

Pre-test

PANEL I – Zarządzanie:

  1. Zarządzanie zespołem, kierowanie pracą podwładnych na kuchni
  2. Delegowanie zadań, komunikacja, działanie pod presją
  3. Trudne rozmowy z pracownikami, rozwiązywanie konfliktów
  4. Prawidłowy FOOD COST – kontrolowanie kosztów, maksymalizacja zysków
  5. Zarządzanie jakością produkcji
  6. Trendy w gastronomii i Slow Food, regionalizm, lokalność składników

PANEL II – Tworzenie menu dostosowanego do klienta docelowego:

  1. Profesjonalne menu dostosowane do specyfiki lokalu Gości
  2. Sezonowość menu, czy zawsze należy wymieniać całość oferty?
  3. Czy w każdej restauracji musimy prezentować minimalistyczne menu?
  4. Klasyczna i nowoczesna karta menu

PANEL III – Zajęcia praktyczne z zakresu gotowania:

  1. Tworzenie dań nowoczesnych
  2. Klasyczne podanie dań

PANEL IV – Jakość produkcji, utrzymana na odpowiednim wysokim poziomie:

  1. Utrzymanie produkcji na wysokim poziomie – tworzenie procedur jakościowych
  2. Tworzenie standaryzacji, produkcji, powtarzalność produkcji
  3. Dostosowanie jakości produkcji do odbiorców na podstawie TQM

PANEL V – Zasady obsługi Gości przy stole:

  1. poprawne nakrycie, stołu
  2. poprawne używanie porcelany stołowej, sztućców, szkła
  3. poprawne, zgodne ze sztuką podawanie i dekorowanie dań
  4. tworzenie miłej atmosfery przy stole

PANEL VI – Zajęcia praktyczne z zakresu gotowania:

  1. Nowoczesny design potraw
  • przystawki
  • zupy
  • dania główne
  • desery

PANEL VII – Zasady kontrolowania i gospodarki magazynowej:

  1. Obsługa POS
  2. Tworzenie i kontrolowanie receptur
  3. Analizy sprzedaży dań
  4. Analizy FOOD COST, wyciągnięcie wniosków i wprowadzenie zmian
  5. Gospodarka magazynowa, kontrolowanie zużywalności produktów
  6. Utrzymywanie food cost na odpowiednim, ustalonym poziomie

PANEL VIII – Food pairing, jedzenie, wino, napoje:

  1. Tworzenie dań na podstawie łączenia smaków
  2. Klasyczne zasady oraz nowoczesne metody
  3. Łączenie dań i napoi, kompleksowe podejście do preferencji smakowych Gości
  4. Podstawowe informacje na temat wina
  5. Poprawny serwis wina i napoi

PANEL IX – Ciekawostki restauratorskie i kulinarne:

  1. Dekonstrukcje przepisów klasycznych (klasyczne potrawy podane w nowatorski sposób)
  2. Elementy kuchni molekularnej
  3. Nowoczesne desery restauracyjne podawane talerzowo

Post-test

 

Realizowane menu i przepisy podawane są w trakcie kursu. Są dostosowane do sezonowości i dostępności potraw.  Zastrzegamy sobie prawo do modyfikacji/zmiany kolejności realizacji poszczególnych paneli kursu w trakcie poszczególnych dni. Całość tematów każdorazowo jest realizowana, jest to ramowy program kursu Szef Kuchni.

 

Koszt kursu wynosi 2190  PLN.

W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zadatku w wysokości 500 PLN.

Płatności za szkolenie można dokonać  w wybranej przez siebie formie:

  • Przelewu na rachunek mBank 69 1140 2004 0000 3102 4576 6420,
  • Za pośrednictwem systemu płatności elektronicznych PayU również w formie rat PayU ,
  • Gotówką w biurze Krakowskiej Szkoły Restauratorów przy ul. Gdyńskiej 31 w Krakowie, od poniedziałku do piątku w godzinach: 9:00-16:00.

Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

Status

Dostępne miejsca

0 Has Sold

Schedule

zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00 - 16:15

ilość godzin szkoleniowych: 48/6 dni