Plan i szczegóły szkolenia:
Zajęcia odbywają się w godzinach: 09:00-16:15
Ilość godzin szkoleniowych: 8/1 dzień
PROGRAM SZKOLENIA:
Pre-test
- Prawidłowość działań związanych z wdrażaniem zasad systemu HACCP.
- Dokumentacja dotycząca realizacji wewnętrznych systemów kontroli.
- Przestrzeganie zasad dobrej praktyki higienicznej GHP i dobrej praktyki produkcyjnej GMP.
- Ocena prawidłowości i aktualności opisów produktów, schematów technologicznych.
- Warunki i sposób wprowadzania żywności do obrotu w tym przechowywanie i transport.
- Analiza zagrożeń z uwzględnieniem zagrożeń biologicznych, w tym mikrobiologicznych, fizycznych i chemicznych oraz metod ich kontroli.
- Sposób identyfikacji krytycznych punktów kontroli.
- Ocena poprawności przyjętego sposobu monitorowania parametrów.
- Ocena planu systemu HACCP i poprawności dokumentacji operacyjnej.
- Sposób weryfikacji i aktualizacji systemu HACCP audyt systemu – rola audytu wewnętrznego, prawa i obowiązki audytorów wewnętrznych.
Post-test
Koszt szkolenia wynosi 490 PLN.
Obowiązuje kolejność zgłoszeń.