Plan i szczegóły szkolenia:
Ilość godzin szkoleniowych: 3
Zajęcia odbywają się w godzinach: 12:00-15:00
PROGRAM:
1.Prezentacja zastawy stołowej
- porcelana, sztućce, szkło
- prawidłowe dobranie sprzętu do charakteru potrawy czy napoju
2. Rodzaje serwisu i ich zastosowanie
- serwis: klasyczny /niemiecki, francuski, angielski, rosyjski/
3. Nakrywanie do stołu, różne warianty menu
4. Profesjonalne nakrywanie do stołu
- nakrycie podstawowe, nakrycie rozszerzone, nakrycie zgodne z menu
Każda osoba uczestnicząca w szkoleniu OnLine, otrzyma Cetryfikat Partnera KSR w języku polskim i angielskim. Certyfikat zostanie wysłany pocztą za pobraniem na wskazany adres.
Trzy godziny szkolenia, podzielone są na trzy godziny lekcyjne po 45 minut. Trzy 15 minutowe przerwy będą poświęcone na zadawanie pytań i udzielenie odpowiedzi uczestnikom szkolenia.
W celu przeprowadzenia prawidłowego szkolenia, prosimy o przygotowanie niezbędnych narzędzi do pracy.
- komplet sztućców ( 2x nóż, 2x widelec, 2x łyżka stołowa, 1x widelec deserowy, 1x łyżka deserowa, 1x mały nóż )
- komplet porcelany ( 1x talerz głęboki, 1x talerz płytki, 1x mały talerz typu podstawek pod filiżankę )
- komplet szkła ( 1x szklanka do wody, 2x kieliszki do wina, 1x kieliszek do wódki )
- pięć serwetek papierowych typu DUNI 25cmx25cm