To szkolenie już się odbyło

Warsztaty carvingu

Rozpoczęcie:
24 listopada 2019 09:00
Zakończenie:
24 listopada 2019 16:00

750.00

Plan i szczegóły szkolenia:

Plan i szczegóły szkolenia:

Zachwyć swoich bliskich fantazyjnymi dekoracjami potraw. Bądź jak profesjonalny szef kuchni. Osiągnij efekt pięknych dekoracji na talerzu.
Zrób wyrafinowaną różę z buraka, wyrzeźb kosz z arbuza i podaj w nim sałatkę. Przygotuj lampion z melona i wprowadź gości w wyjątkowy
nastrój. Skomponuj bukiet z warzyw dla damy swojego serca. Zachwyć swoich znajomych, niech koleżanki zazdroszczą, a mężczyźni patrzą z
podziwem.  Owoce i warzywa potrafią być prawdziwą ozdobą talerza nie tylko jako surówka…

Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo dwa certyfikaty Krakowskiej Szkoły Restauratorów rozpoznawalne na terenie całego kraju jak również za granicą potwierdzające udział w warsztacie carvingu, w języku polskim i angielskim, honorowane na terenie całej UE.
Nasi kursanci otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs w Krakowskiej Szkole Restauratorów.

Program

Pre-test

Zarys historii carvingu.
Prezentacja sprzętu. Omówienie zasad i style carvingu.
Podstawowe cięcia i techniki rzeźbienia.
Możliwości wykorzystania warzyw sezonowych w dekorowaniu.
Możliwości wykorzystania owoców sezonowych w dekorowaniu.
Sposoby przechowywania wyrzeźbionych warzyw i owoców.
Zajęcia praktyczne.

Post-test

Ilość godzin szkoleniowych: 8 / 1 dzień

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

Prowadzący m.in. Mariusz Gromek

Cena: 750 zł
Zaliczka: 150 zł

Metody nauki
Wykłady, ćwiczenia praktyczne, filmy, zdjęcia, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy
powtarzają. Zajęcia teoretyczne prowadzone będą w oparciu o przygotowaną prezentację multimedialną.

Wymagania dotyczące udziału w kursie
Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum podstawowe

Cele kształcenia
Absolwent szkolenia będzie znał narzędzia do carvingu, ich typy i rodzaje.  Będzie potrafił używać i konserwować narzędzia do carvingu.
Zdobędzie wiedzę na temat sposobów zabezpieczenia i pielęgnacji wyrzeźbionych prac. Absolwent kursu będzie posiadał umiejętności
rzeźbienia motywów kwiatowych w owocach i warzywach, jak również będzie potrafił tworzyć dekoracje sztuki carvingu poprzez łączenie pojedynczych rzeźb.

Efekty uczenia się
Absolwent szkolenia zna zasady BHP oraz zarysy historii carvingu jak również zna narzędzia do carvingu, ich typy, rodzaje oraz potrafi je
używać i konserwować. Potrafi wykonywać podstawowe cięcia i tworzyć rzeźby 3D. Absolwent kursu posiada wiedzę na temat sposobów
zabezpieczania i pielęgnacji wyrzeźbionych prac oraz wiedzę na temat sposobów zabezpieczenia i pielęgnacji wyrzeźbionych prac. Absolwent
szkolenia posiada umiejętności rzeźbienia motywów kwiatowych w owocach i warzywach.

Status

To szkolenie już się odbyło

1 Has Sold