0

Koszyk

Profesjonalne przepisy
27 października 2020

Tort śmietankowo – malinowy

Tort śmietankowo – malinowy Deser - tort śmietankowo – malinowyTORT: jajka 8szt. Cukier drobna rafinacja 150g mąka pszenna (typ 450) 110g mąka ziemniaczana 40g szczypta soli śmietana 30% 1000ml biała czekolada żelatyna 20g maliny mrożone 400g cukier 200g sok jabłkowy 1000ml Glacage: woda 300g cukier 600 śmietana 30% 400g masa…
Profesjonalne przepisy
27 października 2020

Tort szwarcwaldzki z wiśniową frużeliną

Tort szwarcwaldzki z wiśniową frużeliną Deser - tort szwarcwaldzkiBISZKOPT CZEKOLADOWY: proszek do pieczenia 2g mąka pszenna 150g masło 150g jaja 8 szt. cukier 150g czekolada ciemna 150g PRZEŁOŻENIE: wiśnie 700g wiśniówka 200ml miód 200g BITA ŚMIETANA: kremówka 500ml cukier 100g żelatyna 10g sok jabłkowy 50mlBiszkopt: Dno tortownicy z odpinaną obręczą…
Profesjonalne przepisy
27 października 2020

Torcik czekoladowy z majonezem

Torcik czekoladowy z majonezem Deser - tort czekoladowyCIASTO CZEKOLADOWE: majonez 100g czekolada gorzka 30g masło 30g jajo 1 szt. cukier 50g mąka pszenna 150g proszek do pieczenia 10g soda oczyszczona 5g sól morska 1 szczypta espresso 20ml MUS CZEKOLADOWY: śmietana 30% 500ml czekolada gorzka 300g żółtko 3szt. Cukier 50g POLEWA…
Profesjonalne przepisy
27 października 2020

Gravlax z sosem beszamelowym

Gravlax z sosem beszamelowym Przepis na gravlaxGravlax: łosoś surowy 1800g koperek 200g sól 500g pieprz cukier 750g sos beszamelowy: mleko 500ml masło 100g mąka pszenna 100g cytryna 2 szt. sól pieprz gałka muszkatołowa sos miodowy: jaja 5 szt. miód musztarda Dijon sól, pieprz olej 200ml jack Daniels 100ml cytryna 5…
Profesjonalne przepisy
27 października 2020

Dorada z grillowanymi warzywami i masłem ziołowym

Dorada z grillowanymi warzywami i masłem ziołowym Przepis na doradę z warzywamidorada 10 szt. cukinia 1200g bakłażan 1100g pomidory koktajlowe 800g papryka czerwona 400g papryka żółta 400g czosnek 6szt. czerwona cebula 500g oliwa truflowa 200ml szczypiorek 50g nać 50g bazylia 50g masło 400g mąka pszenna 100g olej 400mlDoradę oczyścić, wyciąć…
Profesjonalne przepisy
27 października 2020

Risotto z pieczonymi grzybami i parmezanem

Risotto z pieczonymi grzybami i parmezanem Przepis na risotto z grzybamiRyż okrągły typu superfino np. Vialone Nano, Arboiro 1000g cebula 500g czosnek 200g oliwa z oliwek tymianek masło 100g parmezan 200g śmietana 30% 500ml wino białe 250ml podgrzybki 400g borowiki suszone 50g shiitake 400g rydze 400g nać pietruszki sól, pieprzRyż…
Profesjonalne przepisy
27 października 2020

Gulasz szegedey z czeskimi knedlami

Gulasz szegedey z czeskimi knedlami Przepis na czeski gulasz z knedlamiudziec wołowy 1500g boczek wędzony 300g cebula 500g kapusta kiszona 400g ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz marchew 300g wino czerwone 400ml bulion 400ml pomidory 200g pomidory pelati 200g masło 200g mąka pszenna 200g śmietana 18% 400ml knedle: bagietka 10szt.…