0

Koszyk

Relacje z kursów
29 listopada 2020

Kurs kuchni molekularnej

Kuchnia molekularna KUCHNIA MOLEKULARNA KUCHNIA KREATYWNA Kuchnia i nauka mogą iść ze sobą w parze Piana - nie trzeba jej robić z białek czy śmietany…. Odrobina lecytyny i podwyższone ciśnienie wystarczy. Długie łańcuch lecytyny otaczają pęcherzyki płynu wokół bąbelków tlenku azotu (I) na którym osadziła się ciecz płynna. Otrzymaliśmy AREOZOL…
Manager gastronomii
Bez kategorii
29 listopada 2020

Grupa KSR – kompleksowa obsługa HORECA

Grupa KSR jest pierwszą w Polsce multi agencją dla potrzeb Twojej restauracji i Twojego hotelu. Powstała na podstawie doświadczenia KSR, zdobywanego  od 2006 roku. Firma matka przeszkoliła około 20 000 osób na terenie całego kraju. Na stałe współpracuje z restauracjami, hotelami i innymi obiektami dla których świadczy usługi w zakresie…
Bez kategorii
29 listopada 2020

Kurs kucharski egzamin

Napisz czym charekteryzuje się zawód kucharza. Jakie warunki higieniczno sanitarne powinien spełniać pracownik? Co to jest tzw. minimum sanitarne? Rozwiń skrót HACCP Wymień po jednej potrawie z grup (przystawki, zupy, dania główne). Na co należy zwracać uwagę podczas przyjęcia towaru? Podaj conajmniej jeden sposób dezynfekcji jaj. Czym charakteryzuje się obróbka…
Profesjonalne przepisy
27 października 2020

Tort śmietankowo – malinowy

Tort śmietankowo – malinowy Deser - tort śmietankowo – malinowyTORT: jajka 8szt. Cukier drobna rafinacja 150g mąka pszenna (typ 450) 110g mąka ziemniaczana 40g szczypta soli śmietana 30% 1000ml biała czekolada żelatyna 20g maliny mrożone 400g cukier 200g sok jabłkowy 1000ml Glacage: woda 300g cukier 600 śmietana 30% 400g masa…
Profesjonalne przepisy
27 października 2020

Tort szwarcwaldzki z wiśniową frużeliną

Tort szwarcwaldzki z wiśniową frużeliną Deser - tort szwarcwaldzkiBISZKOPT CZEKOLADOWY: proszek do pieczenia 2g mąka pszenna 150g masło 150g jaja 8 szt. cukier 150g czekolada ciemna 150g PRZEŁOŻENIE: wiśnie 700g wiśniówka 200ml miód 200g BITA ŚMIETANA: kremówka 500ml cukier 100g żelatyna 10g sok jabłkowy 50mlBiszkopt: Dno tortownicy z odpinaną obręczą…
Profesjonalne przepisy
27 października 2020

Torcik czekoladowy z majonezem

Torcik czekoladowy z majonezem Deser - tort czekoladowyCIASTO CZEKOLADOWE: majonez 100g czekolada gorzka 30g masło 30g jajo 1 szt. cukier 50g mąka pszenna 150g proszek do pieczenia 10g soda oczyszczona 5g sól morska 1 szczypta espresso 20ml MUS CZEKOLADOWY: śmietana 30% 500ml czekolada gorzka 300g żółtko 3szt. Cukier 50g POLEWA…
Profesjonalne przepisy
27 października 2020

Gravlax z sosem beszamelowym

Gravlax z sosem beszamelowym Przepis na gravlaxGravlax: łosoś surowy 1800g koperek 200g sól 500g pieprz cukier 750g sos beszamelowy: mleko 500ml masło 100g mąka pszenna 100g cytryna 2 szt. sól pieprz gałka muszkatołowa sos miodowy: jaja 5 szt. miód musztarda Dijon sól, pieprz olej 200ml jack Daniels 100ml cytryna 5…
Profesjonalne przepisy
27 października 2020

Dorada z grillowanymi warzywami i masłem ziołowym

Dorada z grillowanymi warzywami i masłem ziołowym Przepis na doradę z warzywamidorada 10 szt. cukinia 1200g bakłażan 1100g pomidory koktajlowe 800g papryka czerwona 400g papryka żółta 400g czosnek 6szt. czerwona cebula 500g oliwa truflowa 200ml szczypiorek 50g nać 50g bazylia 50g masło 400g mąka pszenna 100g olej 400mlDoradę oczyścić, wyciąć…