Kursy i szkolenia

restauracyjne

O nas.

  Posiada doświadczenie gastronomiczne zdobywane od 2000 r. pracując w restauracjach i hotelach, prowadząc własne biznesy gastronomiczne oraz wymyślając i uruchamiając restauracje i inne obiekty. 

            W ramach KSR zajmuje się tworzeniem polityki firmy, zwiększaniem rynku sprzedaży, wprowadzaniem nowych usług, kształtowaniem wizerunku oraz polityką zewnętrzną firmy.

            Posiada doświadczenie związane z obsługą kelnerską koronowanych głów Europy, polityków najwyższego światowego szczebla, ludzi kultury i sztuki czy gwiazd sportu /w ramach bankietów i imprez/ oraz koordynacją imprez na wysokim, poziomie.

PRACA ZAWODOWA:

  • Zawód wykonywany: manager, przedsiębiorca, trener restaurator, felietonista, podróżnik
  • Były pracownik dobrych hoteli i restauracji Krakowa, m.in. Sheraton Kraków Hotel *****
  • Stały felietonista w ogólnopolskim branżowym miesięczniku „Poradnik Restauratora”, nakład  10 000 egzemplarzy. Tworzenie poradnika KSR z zakresu sztuki restauracyjnej i klasycznych zasad serwisu w stopniu ogólnopolskim.
  • Czasami pisuje do Gazeta Krakowska i innych tytułów
  • Udział w nagraniach do Radio Kraków, TVN, TVP 1 innych mediach lokalnych na terenie kraju,
  • Organizator, sponsor i juror konkursów gastronomicznych, małopolskich i ogólnopolskich,
  • Jest uznawany za eksperta w zakresie marketingu, sprzedaży  i sztuki restauracyjno-hotelarskiej,
  • W okresie studiów m.in. współpraca z Instytutem Spraw Publicznych w Krakowie,
  • Współudział lub współtworzenie innych wydarzeń wspomagających życie branżowe i społeczne, /wspomaganie fundacji, aktywny udział w różnych przedsięwzięciach/

INFORMACJE DODATKOWE:

  • Pasjonat ciekawostek, legend miejscowych związanych z Krakowem, Małopolską i Polską,
  • Pasjonat tematów kulinarnych, alkoholowych, kulturowo turystycznych,
  • Podróżnik, Polska i Europa. Zainteresowania te są związane z lokalnością, historią, kulturą regionów w naszym kraju i na Świecie jak również produkcją produktów spożywczych, odwiedzaniem licznych restauracji, hoteli,
  • W miarę możliwości udziela się również społecznie m.in. sponsoring różnych fundacji i instytucji,
  • Organizator, współorganizator, juror, sponsor, konkursów branżowych m.in. Krakowski Bieg Kelnerów, najważniejsza impreza dla kelnerów w kraju, w roku 2017 – 7 edycja,
  • w wolnych chwilach pisze, zajmuje się kulinariami, zwiększa wiedzę branżową, podróżuje.

Kompleksowa obsługa marketingowa i reklamowa

Pomagamy restauracjom i hotelom sprzedawać lepiej. Od audytu przez kompleksową strategię reklamową i promocyjną do zwiększania sprzedaży.