Kursy i szkolenia

restauracyjne

O nas.

MARIUSZ MUREŃKO – Trener sztuki barmańskiej i baristycznej

Wykształcenie:

  • Absolwent Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie
  • Barman Mixer II stopnia, SPB
  • Ukończone liczne kursy i szklenia gastronomiczne, towaroznawcze, alkoholowe

            Posiada doświadczenie barmańskie zdobywane od około 2005 r. Pracując w dobrych, znanych barach, klubach Krakowa i Polski. Ciągle zwiększający swoje umiejętności praktyczne i teoretyczne. Od roku 2014 r. Szef baru Krakowskiej Szkoły Restauratorów odpowiedzialny za realizację szkoleń dla barmanów i baristów, tworzenie kart menu w licznych obiektach w kraju oraz wspomaganie pre opening restauracji w Polsce. Twórca, niejednej ogólnopolskiej mody, głównie dekoracji cocktaili. Juror konkursów barmańskich o zasięgu ogólnopolskim.

Praca zawodowa:

  • od 2014 r. Trener sztuki barmańskiej i baristycznej Krakowska Szkoła Restauratorów

Zawodowo związany z takimi miejscami jak:

  • Grupa Żywiec, Art Of Pouring, Heineken Extra Cold
  • Żywiec Arcyzimny, program szkoleniowy
  • MurenoBar, mobilne usługi barmańskie
  • Harris Piano Jazz Bar, Kraków
  • Łódź Kaliska, Kraków
  • Beer Jouse, Kraków
  • Hotel Maksymilian, Kraków

            Łączy kreatywność z wyszukanym i klasycznym smakiem i wyglądem tworzonych cocktaili i innych trunków. Od lat zaraża pasją do sztuki barmańskiej młodych adeptów sztuki.
Jest, również historykiem co świetnie wpływa na zwiększanie wiedzy towaroznawczej związanej z historią alkoholi, kaw, herbat i innych napoi. Czyta, buszuje wśród ciekawostek. Pasjonat swojej pracy posiadający ogromną wiedzę zawodową.

Kompleksowa obsługa marketingowa i reklamowa

Pomagamy restauracjom i hotelom sprzedawać lepiej. Od audytu przez kompleksową strategię reklamową i promocyjną do zwiększania sprzedaży.