Kursy i szkolenia

restauracyjne

O nas.

Paweł Wojtyga – Szef Kuchni, trener Krakowska Szkoła Restauratorów

Wykształcenie:

  • Absolwent, mgr Akademii Krakowskiej
  • Małopolska Izba Rzemieślnicza w Krakowie, Mistrz Kucharz
  • Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie, technik kucharz
  • liczne branżowe, gastronomiczne kursy i szkolenia

            Posiada doświadczenie gastronomiczne zdobywane od 1997r. Pracując w dobrych, znanych restauracjach, hotelach Krakowa i Europy. Uczestnik staży wyjazdowych, ciągle zwiększający swoje umiejętności praktyczne i teoretyczne. Od roku 2010 r. Szef Kuchni Krakowskiej Szkoły Restauratorów odpowiedzialny za realizację szkoleń dla kucharzy, tworzenie kart menu w licznych restauracjach w kraju oraz wspomaganie pre opening restauracji w Polsce. Twórca, niejednej mody restauracyjnej w kraju.

            Juror licznych konkursów gastronomicznych o zasięgu międzynarodowym i ogólnopolskim. Uczestnik konkursów polskich i zagranicznych. m.in. I Miejsce podczas  Międzynarodowego Kongresu Kuchni Galicyjskiej we Lwowie w 2013 roku.

Praca zawodowa:

  • Od 2010 r. Szef Kuchni, Krakowska Szkoła Restauratorów

Zawodowo związany z takimi miejscami jak:

  • Hotel Sympozjum**** w Krakowie – Szef Kuchni
  • Galicja po kolei – Szef Kuchni, kuchnia autorska
  • Quality Hotell Ekoxen Linköping Szwecja
  • Hotel Crown Piast***** Kraków
  • Restauracja Szara w Krakowie

            Łączy kreatywność z wyszukanym i klasycznym smakiem tworzonych potraw.
Jako instruktor sztuki kulinarnej w KSR od lat zaraża pasją do gotowania tysiące adeptów sztuki kucharskiej. Człowiek bardzo inteligentny, czasami niepozorny, o wielkiej wiedzy zawodowej. W wolnych chwilach czyta, jeździ, odwiedza, ciekawe miejsca, restauracje i inne obiekty związane ze sztuką kulinarną. Stanowi trzon kadry Krakowskiej Szkoły Restauratorów.

Kompleksowa obsługa marketingowa i reklamowa

Pomagamy restauracjom i hotelom sprzedawać lepiej. Od audytu przez kompleksową strategię reklamową i promocyjną do zwiększania sprzedaży.