Oferta dla firm – szkolenia dla restauracji, hoteli.

KSR wraz z naszymi Partnerami jest firmą realizującą profesjonalne kursy i szkolenia dla branży gastronomiczno – hotelarskiej na terenie całego kraju. Na rynku polskim działamy od prawie 10 lat, w tym okresie przeszkoliliśmy ok. 15 000 osób. Jakość usług potwierdza m.in. Akredytacja Małopolskiego Kuratorium Oświaty.

Drugą równorzędną działalnością organizacji jest szeroko rozumiany pre-oppening czyli projektowanie, tworzenie i otwieranie obiektów restauracyjno – hotelarskich.

Każda osoba, która współpracuje z KSR jest profesjonalistą w swojej dziedzinie, posiadającą odpowiednie kwalifikacje oraz długoletnie doświadczenie zawodowe.

Szkolenia sprzedażowe i PRowe dla obiektów gastronomicznych i hoteli.

Zapewniamy wszelkie potrzebne pomoce dydaktyczne, najlepszych licencjonowanych trenerów. Po ukończonym kursie uczestnicy mogą otrzymać zaświadczenie oraz dwa certyfikaty w języku polskim i angielskim.

W trakcie naszej działalności szkoleniowej zostaliśmy zaproszeni do współpracy przez wiele znaczących restauracji, hoteli, pensjonatów czy instytucji publicznych.

Ze względu na zbyt dużą ilość referencji przedstawiamy Państwu referencje z ostatniego okresu.

Chcesz zamieścić tu swój kurs jako firma szkoleniowa?

Szkolenia dla dyrektorów hoteli, właścicieli, nowoczesny marketing i zarządzanie obiektem.

Realizowane szkolenia miały miejsce m.in. dla:
– Villa Elise Park Pension Stronie Śląskie
– Cukiernia Fiore Przemyśl
– Carpatia Bieszczadzki Gościniec Smerek
– Pałac Tłokinia Tłokinia Kościelna k. Kalisza
– Polskie Linie Lotnicze LOT
– Restauracja Stara Karczma Elbląg
– Restauracja Leśniczówka w Grudziądzu
– szeregu szkół gastronomicznych, Urzędów Pracy, firm prywatnych.

Standaryzacja obsługi w restauracji i hotelu

Dyrektor Hotelu/Hotel General Manager

PSYCHOLOGIA SPRZEDAŻY – zwiększanie obrotów w restauracji i barze

Nowoczesny Marketing Hotelu zwiększanie sprzedaży i rozpoznawalności marki

Pokojowa – profesjonalna obsługa służby pięter

Profesjonalny Recepcjonista wizytówka hotelu

Trendy w gastronomii

1. Karmeliet: Brugia, Belgia
Karmeliet to weteran najwyższej nagrody Michelin – trzy gwiazdki miał przyznawane od 1996 do 2015. Krótkie menu z daniami z najszlachetniejszych produktów oraz minimalistyczny, elegancki wystrój – to znaki rozpoznawcze tego miejsca. Skosztowanie specjałów kuchni Geerta Van Hecke może być wisienką na torcie Twojej podroży do „Flamandzkiej Wenecji”. Co więcej, wcale nie musisz zostawiać tu fortuny. Zestaw lunchowy serwowany jest od 18 euro.

2. Geranium: Kopenhaga, Dania
Dania podawane w Geranium są tak piękne, że żal je zjadać. Ale wielu, z tych, którzy się na to zdobyli, przysięga, że było to najlepsze doznanie kulinarne w ich życiu. Poza genialnym jedzeniem, doskonałymi winami i stylowym, skandynawskim wnętrzem, Geranium może się poszczycić uwielbianą przez gości
obsługą.

3. Plaza Athénée: Paryż, Francja
Miłośnicy serialu „Seks w wielkim mieście” doskonale znają super-ekskluzywny hotel Plaza Athénée z paryskiej przygody Carrie Bradshaw. Chef Alaina Ducasse’a to pierwszy kucharz, który zdobył trzy gwiazdki Michelin w aż trzech rożnych prowadzonych przez siebie restauracjach w rożnych miastach na świecie. Można tu zjeść na przykład rybę w morelach i kwiatach maku za „jedyne” 160 euro.

Polskie restauracje, które warto śledzić

1. Rozbrat 20 – Szef Kuchni – Bartosz Szymczak
2. Senses – Szef Kuchni – Andera Camastra
3. Nolita – Szef Kuchni – Jacek Grochowina
4. Atelie Amaro – Szef Kuchni Wojciech Amaro
5. Biały królik – Rafał Koziorzemski
6. Sztuczka – Szef Kuchni – Szef Kuchni Rafał Wałęsa
7. Oskoma – Szef Kuchni – Adam Adamczak
8. Muga – Szef Kuchni – Artur Skotarczyk
9. Bottiglieria 1881 – Szef Kuchni – Paweł Kras
10. Studio Qulinarne – Szef kuchni Giacomo Monza