Standaryzacja obsługi w restauracji i hotelu

Plan i szczegóły opracowania standaryzacji:

 

Szanowni Państwo!

Jesteśmy w trakcie przygotowywania nowych zakładek z naszą ofertą, które obecnie są redagowane.

Przepraszamy za niedogodności.

Zespół Krakowskiej Szkoły Restauratorów

 

Jest to kompleksowe opracowanie określonych standardów pracy w restauracji i barze. Począwszy od wstępnej kontroli obiektu, następnie opracowanie standardów pracy, wdrożenie ich, przeszkolenie pracowników z zakresu wprowadzonej standaryzacji, i końcowy audyt sprawdzający.

Zakres:

Opracowanie standaryzacji z zakresu:

  • wygląd i zachowanie pracowników
  • rozpoczęcie dnia pracy w restauracji i barze
  • obchodzenie się z poszczególnymi sprzętami w restauracji
  • obsługę imprez okolicznościowych
  • kartę menu
  • obsługi gości
  • jak zachowywać się w trudnych sytuacjach
  • praktyczne zasady serwowania
  • rezerwacje
  • serwis wina
  • serwis napojów alkoholowych i bezalkoholowych
  • serwowanie napojów gorących
  • zakończenie dnia pracy w restauracji i barze