Kurs, szkolenie HACCP

Mamy przyjemność przedstawić Państwu ofertę szkolenia związaną z zagadnieniami GHP, GMP, HACCP. Kurs ten jest przygotowany z myślą o wysokim poziomie usług świadczonych przez Państwa restauracje i hotele.

Szkolenie HACCP

Zarządzanie jakością w ostatnich latach jest istotnym elementem w gastronomii, z którym spotyka się praktycznie każde przedsiębiorstwo. Tematyka szkolenia opiera się na wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności stosowanej w produkcji lub obrocie żywnością ze szczególnym uwzględnieniem zasad systemu HACCP.

Zajęcia z tego zakresu są prowadzone przez audytorów wewnętrznych i zewnętrznych systemu HACCP, osoby mające na co dzień styczność z tym tematem.

Grafik szkoleń

Wybierz i zarezerwuj szkolenie

Szkolenie uwzględnia aktualnie obowiązujące przepisy prawne.

Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo dwa certyfikaty KSR rozpoznawalne na terenie całego kraju jak również za granicą potwierdzające udział w szkoleniu HACCP, w języku polskim i angielskim, honorowane na terenie całej UE.

W trakcie kursu odpowiadamy na wszelkie zadane przez Państwa pytania.

Nasi kursanci otrzymują na zajęciach skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie oraz pozostajemy do Państwa dyspozycji po zakończonym szkoleniu doradzając i odpowiadając na wszelkie pytania związane z gastronomią.

Program szkolenia HACCP

Pre-test

  1. Prawidłowość działań związanych z wdrażaniem zasad systemu HACCP.
  2. Dokumentacja dotycząca realizacji wewnętrznych systemów kontroli.
  3. Przestrzeganie zasad dobrej praktyki higienicznej GHP i dobrej praktyki produkcyjnej GMP.
  4. Ocena prawidłowości i aktualności opisów produktów, schematów technologicznych.
  5. Warunki i sposób wprowadzania żywności do obrotu w tym przechowywanie i transport.
  1. Analiza zagrożeń z uwzględnieniem zagrożeń biologicznych, w tym mikrobiologicznych, fizycznych i chemicznych oraz metod ich kontroli.
  2. Sposób identyfikacji krytycznych punktów kontroli.
  3. Ocena poprawności przyjętego sposobu monitorowania parametrów.
  4. Ocena planu systemu HACCP i poprawności dokumentacji operacyjnej.
  5. Sposób weryfikacji i aktualizacji systemu HACCP audyt systemu – rola audytu wewnętrznego, prawa i obowiązki audytorów wewnętrznych.

Post-test

Zajęcia odbywają się w godzinach: 09:00-16:15
Ilość godzin szkoleniowych: 8/1 dzień

Metody nauki

Wykłady, ćwiczenia praktyczne, filmy, zdjęcia. Zajęcia teoretyczne prowadzone będą w oparciu o przygotowaną prezentację multimedialną.

Wymagania dotyczące udziału w kursie

Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum podstawowe.

Cele kształcenia

Absolwent szkolenia będzie znał prawidłowości działań związanych z wdrożeniem zasad systemu HACCP oraz dokumentację dotyczącą realizacji wewnętrznych systemów kontroli.  Będzie potrafił oceniać prawidłowości, aktualności opisów produktów oraz schematów technologicznych.

Efekty uczenia się

Absolwent szkolenia zna prawidłowości działań związanych z wdrożeniem zasad HACCP oraz dokumentację dotyczącą realizacji wewnętrznych systemów HACCP. Potrafi oceniać prawidłowości, aktualności opisów produktów, schematów technologicznych.

Kup szkolenie online:

26 czerwiec - 03 lipiec

Nowoczesny marketing dla restauracji i hoteli.

26 czerwca 20223 lipca 2022 1,990.00 Dostępne miejsca Hotel-Restauracja
Zapisz się
26 czerwiec

Kuchnia azjatycka

26 czerwca 2022 590.00 550.00 Dostępne miejsca Kursy i szkolenia, Warsztaty-tematyczne
Zapisz się
26 czerwiec

New Cocktail Design

26 czerwca 2022 490.00 440.00 Dostępne miejsca Kursy i szkolenia, Warsztaty-tematyczne
Zapisz się
26 czerwiec

Standaryzacja obsługi hotelu

26 czerwca 2022 999.00 Dostępne miejsca Hotel-Restauracja
Zapisz się
26 czerwiec

House-Bar zmiksuj to sam SZKOLENIE ONLINE

26 czerwca 2022 49.00 45.00 Dostępne miejsca Barman-Barista-Sommelier-Kelner, Kursy i szkolenia, ONLINE
Zapisz się
27 czerwiec - 02 lipiec

Kurs manager gastronomii

27 czerwca 20222 lipca 2022 2,500.00 2,200.00 Dostępne miejsca Manager-Zarządzanie-Inwestor
Zapisz się
27 czerwiec - 01 lipiec

Kurs Kelnerski II-go stopnia – Manager Sali

27 czerwca 20221 lipca 2022 820.00 Dostępne miejsca Barman-Barista-Sommelier-Kelner, Kursy i szkolenia, Manager-Zarządzanie-Inwestor
Zapisz się
27 czerwiec - 01 lipiec

Kurs Restaurator – Inwestor Gastronomii

27 czerwca 20221 lipca 2022 4,500.00 Dostępne miejsca Manager-Zarządzanie-Inwestor
Zapisz się
27 czerwiec

Marketing w Sieci dla gastronomii – marketing dla restauracji i hoteli

27 czerwca 2022 1,000.00 900.00 Dostępne miejsca Manager-Zarządzanie-Inwestor, Marketing
Zapisz się
27 czerwiec - 01 lipiec

Kurs Szef Kuchni

27 czerwca 20221 lipca 2022 2,190.00 Dostępne miejsca Kucharz-Szef_Kuchni-Cukiernik, Manager-Zarządzanie-Inwestor
Zapisz się

Aktualne zapisy na kurs HACCP

Terminy kursów

Chcesz zamieścić tu swój kurs jako firma szkoleniowa?

Oferty pracy w gastronomii

Podniosłeś kwalifikacje, chcesz się dalej rozwijać, szukasz nowego miejsca? Sprawdź aktualne oferty pracy.

Kursy, szkolenie z zakresu HACCP realizujemy również:

Szkolenie HACCP Białystok

Szkolenie HACCP Bydgoszcz

Szkolenie HACCP Gdańsk

Szkolenie HACCP Gorzów Wielkopolski

Szkolenie HACCP Katowice

Szkolenie HACCP Zielona Góra

Szkolenie HACCP Toruń

Szkolenie HACCP Kielce

Szkolenie HACCP Kraków

Szkolenie HACCP Lublin

Szkolenie HACCP Łódź

Szkolenie HACCP Olsztyn

Szkolenie HACCP Warszawa

Szkolenie HACCP Opole

Szkolenie HACCP Poznań

Szkolenie HACCP Białystok

Szkolenie HACCP Rzeszów

Szkolenie HACCP Szczecin

Szkolenie HACCP Wrocław