Warsztaty carvingu

Plan i szczegóły szkolenia:

Zachwyć swoich bliskich fantazyjnymi dekoracjami potraw. Bądź jak profesjonalny szef kuchni. Osiągnij efekt pięknych dekoracji na talerzu. Zrób wyrafinowaną różę z buraka, wyrzeźb kosz z arbuza i podaj w nim sałatkę. Przygotuj lampion z melona i wprowadź gości w wyjątkowy nastrój. Skomponuj bukiet z warzyw dla damy swojego serca. Zachwyć swoich znajomych, niech koleżanki zazdroszczą, a mężczyźni patrzą z podziwem.  Owoce i warzywa potrafią być prawdziwą ozdobą talerza nie tylko jako surówka…

Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo dwa certyfikaty Krakowskiej Szkoły Restauratorów rozpoznawalne na terenie całego kraju jak również za granicą potwierdzające udział w warsztacie carvingu, w języku polskim i angielskim, honorowane na terenie całej UE.

Nasi kursanci otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs w Krakowskiej Szkole Restauratorów.

Program

Pre-test

  1. Zasady BHP.
  2. Zarys historii carvingu.
  3. Prezentacja sprzętu. Omówienie zasad i style carvingu.
  4. Podstawowe cięcia i techniki rzeźbienia.
  5. Możliwości wykorzystania warzyw sezonowych w dekorowaniu.
  6. Możliwości wykorzystania owoców sezonowych w dekorowaniu.
  7. Sposoby przechowywania wyrzeźbionych warzyw i owoców.
  8. Omówienie rzeźb 3D.
  9. Zajęcia praktyczne.

Post-test

Ilość godzin szkoleniowych: 8 / 1 dzień

Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:15

Prowadzący m.in. Paweł Wojtyga, Zbigniew Sonik, Mariusz Gromek

Metody nauki

Wykłady, ćwiczenia praktyczne, filmy, zdjęcia, praca odtwórcza tzn. instruktor pokazuje jak należy wykonać daną czynność, a uczestnicy powtarzają. Zajęcia teoretyczne prowadzone będą w oparciu o przygotowaną prezentację multimedialną.

Wymagania dotyczące udziału w kursie

Ukończone 16 lat, wykształcenie minimum podstawowe

Cele kształcenia

Absolwent szkolenia będzie znał narzędzia do carvingu, ich typy i rodzaje.  Będzie potrafił używać i konserwować narzędzia do carvingu. Zdobędzie wiedzę na temat sposobów zabezpieczenia i pielęgnacji wyrzeźbionych prac. Absolwent kursu będzie posiadał umiejętności rzeźbienia motywów kwiatowych w owocach i warzywach, jak również będzie potrafił tworzyć dekoracje sztuki carvingu poprzez łączenie pojedynczych rzeźb.

Efekty uczenia się

Absolwent szkolenia zna zasady BHP oraz zarysy historii carvingu jak również zna narzędzia do carvingu, ich typy, rodzaje oraz potrafi je używać i konserwować. Potrafi wykonywać podstawowe cięcia i tworzyć rzeźby 3D. Absolwent kursu posiada wiedzę na temat sposobów zabezpieczania i pielęgnacji wyrzeźbionych prac oraz wiedzę na temat sposobów zabezpieczenia i pielęgnacji wyrzeźbionych prac. Absolwent  szkolenia posiada umiejętności rzeźbienia motywów kwiatowych w owocach i warzywach.

26 Listopad

Warsztaty carvingu

26 listopada 2017 Gdyńska 31, Kraków, Polska 490.00 Dostępne miejsca
Zapisz się